Xiaomi Smart Glasses: slimme augmented reality-bril met Android

Xiaomi Smart Glasses: slimme augmented reality-bril met Android

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft een slimme bril voorgesteld. De Smart Glasses brengen een augmented reality-ervaring en werken al op Android. Bijzonder is ook de MicroLED-schermtechnologie, maar voorlopig zijn de Smart Glasses slechts een concept.

Xiaomi Smart Glasses

Augmented reality (AR)-brillen zijn de laatste jaren een opkomende niche in de techindustie. Google was jaren geleden natuurlijk een van de pioniers met de Google Glass, maar sinds dat concept in de vriezer is geplaatst, zien we dat meer bedrijven opnieuw interesse tonen in het idee van een slimme bril. Denk aan Facebook, Amazon, en Razer, om er maar enkele te noemen. Toch wil Xiaomi graag een van de voortrekkers zijn met zijn Smart Glasses.

Laat ons beginnen met duidelijk te benoemen wat de Smart Glasses is: het is een concept, en aan The Verge bevestigde Xiaomi alvast dat er geen plannen zijn om ze meteen op de markt te brengen. Los daarvan is Xiaomi wel serieus over de technologie erachter, want die gaat wel een stapje verder dan bij de meeste andere slimme brillen.

De bril tijdens het navigeren

De bril tijdens het navigeren

MicroLED-scherm

Opvallend is de schermtechnologie van de Smart Glasses, dat is een MicroLED-scherm. Die technologie wordt door velen gezien als de opvolger van OLED-schermen. Net als OLED-produceert zo'n scherm uit zichzelf licht, maar een van de voordelen is dat het compacter is om te implementeren. Xiaomi's scherm heeft in principe een grootte van 0,13 inch, en daarmee is het nauwelijks groter dan een rijstkorrel. Alleen wordt het scherm, dat een hoge helderheid heeft, op een speciale manier gereflecteerd op het rechtse brilglas waardoor het beeld veel groter lijkt. Het is wel een monochroom paneeltje, en het toont dus maar een kleur.

Gerelateerde artikelen

Tot daar de technische gegevens over dit bijzonder schermpje. Belangrijk is ook dat Xiaomi's bril draait op Android. Hij wordt ingezet voor toepassingen als navigatie, het lezen van inkomende berichten, en om te telefoneren. Je kan ook foto's nemen dankzij de 5 MP camera die links in het montuur zit geïntegreerd. Verder werkt alles dankzij een quad-core Arm-chipset, en de bril ondersteunt bluetooth en wifi. Zou jij de Xiaomi Smart Glasses wel willen als dit product op de markt komt, of vind je het idee van een slimme bril ietwat vreemd? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk