Dit is de Honor Band 4: voordelige fitnesstracker met AMOLED-scherm

Dit is de Honor Band 4: voordelige fitnesstracker met AMOLED-scherm

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Honor Band 4

De Honor Band-reeks gaat de concurrentie aan met fitnesstrackers zoals die van Fitbit en andere prijsvechters zoals de Xiaomi Mi Band 3. Het apparaatje wil een complete fitnessoplossing bieden voor een betaalbare prijs. Voor het eerst stopt Huawei een AMOLED-scherm in zijn Honor Band, namelijk een 0,95 inch scherm. Onderaan het beeldscherm zit een grote home-knop waarmee je telkens terug kan gaan naar het startscherm van de interface. Verder kan je links en rechts swipen om je doorheen de interface te navigeren.

De Honor Band 4 heeft een hartslagmeter die je helpt de controle te behouden over de inspanning die je levert tijdens het sporten. Daarnaast kan de Band 4 ook, zoals de meeste fitnesstrackers, je slaap beoordelen. Hij is ook gemaakt voor het tracken van zwemoefeningen, want hij is waterdicht tot 50 meter diep. Huawei belooft ook dat het apparaatje op een geavanceerde manier je zwembewegingen registreert.

Honor Band 4

Honor Band 3e en Pro

De Honor Band 4 is verre van een smartwatch die naast sportfunctionaliteiten nog een heleboel andere dingen kunnen. Toch is het leuk dat je hem kan gebruiken om via de Bluetooth-verbinding met je telefoon foto's vast te leggen via de camera van je smartphone. Hij heeft ook een ingebouwde NFC-chip. De batterij van de de Band 4 heeft een 100 mAh-capaciteit en zou goed zijn voor 6 dagen gebruik.

Naast de aankondiging van de nieuwe fitnesstracker van Huawei's dochtermerk Honor, is er ook nieuws verschenen over nieuwe varianten op de oude Band 3, genaamde de Band 3e en 3 Pro. De Pro-variant dook recent op bij de Amerikaanse regulator FCC en ook de 3e was te zien bij de Taiwanese regulator NCC. Voorlopig is er nog weinig bekend over die accessoires.

Beschikbaarheid

De Honor Band 4 wordt niet officieel in Europa gelanceerd, maar bij bepaalde webshops kan je hem kopen voor zo'n 40 euro. Hij is beschikbaar in het zwart, blauw en roze.

Honor Band 4

Via: Mysmartprice

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk