Zo kan je in Samsung Internet je Chrome-bladwijzers gebruiken

Zo kan je in Samsung Internet je Chrome-bladwijzers gebruiken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je kan in Samsung Internet vanaf nu je Chrome-bladwijzers synchroniseren. Dat werkt al voor de laatste bètaversie van de browser, maar de functie wordt ook in de stabiele versie verwacht. Wij leggen uit hoe het synchroniseren van Chrome-bladwijzers werkt.

Samsung Internet en Chrome

Samsung Internet is een browser met een aantal krachtige functies die je niet vindt in Chrome. Denk onder meer aan privacyfuncties, maar ook ondersteuning voor advertenties. De browser is dus een prima alternatief voor Chrome op Samsung-telefoons en ook heel wat Androidworld-lezers zijn de app gewend geraakt.

Een belangrijk nadeel van Samsung Internet is dat er geen manier was om je Chrome-bladwijzers te synchroniseren met Samsung Internet. De kans is namelijk groot dat je Chrome gebruikt op je pc. Samsung heeft nu een oplossing geïntroduceerd met bètaversie 19 van de app, dat maakt het bekend in een persbericht.

Zo synchroniseer je Chrome-bladwijzers

Toegegeven: het toevoegen van Chrome-bladwijzers aan de Favorieten in Samsung Internet is wel een klus die uit heel wat stappen bestaat, maar gelukkig moeten de stappen wel relatief makkelijk te volgen zijn. Hieronder vind je de nodige instructies, ook al hebben we soms tussenstappen weggelaten om het geheel leesbaar en overzichtelijk te houden:

 1. Installeer de laatste versie van Samsung Internet Beta via APK Mirror op je telefoon
 2. Voeg de Samsung Internet-extensie toe aan Chrome op desktop via de Chrome Web Store
 3. Open de Samsung Internet-extensie vanuit het Extensies-menu rechts naast de adresbalk van Chrome
 4. Log in met je Samsung-account in Chrome
 5. Open Samsung Internet Beta op je telefoon en ga via het menu met de drie puntjes naar Instellingen
 6. Zet de schakelaar Synchroniseren met Samsung Cloud aan
 7. Log in met je Samsung-account in Samsung Internet Beta
 8. Open opnieuw de Samsung Internet-extensie in Chrome
 9. Druk op Importeren
 10. Kies Toevoegen aan huidige Chrome-favorieten en druk op Importeren
 11. Ga in het menu van de extensie naar Instellingen en zorg dat Synchroniseren met Samsung Cloud aan staat
 12. Neem nu je telefoon er weer bij en in Samsung Internet Beta bij Instellingen op Synchroniseren met Samsung Cloud (niet op de schakelaar!)
 13. Kies Nu synchroniseren
 14. Ga terug in Samsung Internet Beta en druk rechts bovenaan de adresbalk op het stericoontje van je Favorieten
 15. Je ziet nu Chrome Bookmarks

Privacygegevens

Met versie 19 van Samsung Internet Beta komen overigens nog meer handige functies. Er is bijvoorbeeld een handig privacymenu dat je voor elke website in een oogopslag toont hoeveel cookies de site gebruikt en hoeveel pogingen tot volgen zijn geblokkeerd.

Gerelateerde artikelen

Je kan dat menu vinden voor elke website als je links naast de url in de adresbalk op het sloticoontje tikt. Vanuit dat menu kan je ook in één klap cookies verwijderen. Wat vind jij van het nieuwe privacymenu en ben je blij dat je eindelijk je bladwijzers kan synchroniseren? Laat het ons weten in de reacties. Kan je nog wat extra tussenstappen gebruiken bij bovenstaande instructies? Stel dan ook je vraag in de reacties.

Samsung Internet Browser Beta

Samsung Internet Browser Beta

Samsung Internet is een browser met een aantal krachtige functies die je niet vindt in Chrome. Denk onder meer aan privacyfuncties, maar ook ondersteuning voor adver ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk