Ontvang je ongewenste telefoontjes? Zo blokkeer je ze

Ontvang je ongewenste telefoontjes? Zo blokkeer je ze

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Ongewenste telefoontjes zijn van alle tijden en zijn eigenlijk niet volledig tegen te gaan. Als de ongewenste telefoontjes inmiddels je spuigaten uit beginnen te lopen, doorloop dan onderstaande stappen op jouw Android-telefoon om de telefoontjes van bedrijven te hinderen.

Ongewenste telefoontjes

Hele callcenters in binnen- en buitenland zijn volzet om mensen herhalend te bellen zodat ze op een gegeven moment – tegen beter weten in – de telefoon opnemen. Hierna wordt vaak ‘ingezet’ op het verkopen van een abonnement of product. Energieverkopers schetsen vaak plaatjes van lage energieprijzen, wat honderden euro's aan besparing op kan leveren. Geef je op het einde aan dat men je hoeft niet meer te bellen, dan verwijzen ze maar al te vaak naar de bel-mij-niet register.

Gerelateerde artikelen

Toch blijven bedrijven, ook nadat je op zo'n lijst staat ingeschreven, je telefoonnummer gebruiken voor hun callcenters. Er blijft dan eigenlijk maar één manier over om een halt toe te roepen aan bedrijven die jouw telefoonnummer misbruiken, en dat is het blokkeren van telefoonnummers waarvandaan zulke bedrijven hun telefoongesprekken voeren. Het blokkeren van telefoonnummers is meestal in een paar klikken afgerond. Hieronder leggen wij uit hoe je het beste te werk kunt gaan.

Telefoonnummer blokkeren op Android

Anonieme nummers uitgesloten, is het op Android-telefoons ontzettend gemakkelijk om nummers te blokkeren. Hieronder weergeven wij de stappen voor Googles Telefoon-app en Samsungs eigen Telefoon-app. Blokkades van telefoonnummers zijn altijd terug te draaien. Mocht later blijken dat het nummer met een goede reden heeft gebeld, dan zit je niet vast aan deze blokkade.

 1. Open de Telefoon-app
 2. Blijf op het tabblad Recent
 3. Zoek naar het telefoontje van de ongewenste beller
 4. Houd het telefoonnummer lang ingedrukt
 5. Klik in het pop-up menu dat verschijnt op Toevoegen aan blokkeerlijst

Op een Samsung-telefoon met One UI kun je onderstaande stappen uitvoeren om telefoonnummers te blokkeren. Let er wel op dat je niet per ongeluk het telefoonnummer gaat bellen.

 1. Open de Samsung Telefoon-app
 2. Klik op Recent in de onderste balk
 3. Zoek naar het telefoontje van de ongewenste beller
 4. Klik op het telefoonnummer
 5. Selecteer het i-icoontje aan de rechterzijde
 6. Klik vervolgens in de onderste balk op Blokkeren

Vermoedelijk komen de stappen van Googles of Samsungs Telefoon-apps grotendeels overeen met de opzet bij fabrikanten als Xiaomi en OPPO.

Gerelateerde artikelen

Bovenstaande stappen bieden echter geen soelaas voor anonieme bellers. Hiervoor kan je het beste terecht bij de telecomprovider. Zij zullen erom vragen hoe vaak er gebeld wordt, maar daarnaast zal de provider ook vragen of je al eens hebt opgenomen en waarvoor er gebeld wordt. In hoeverre een telecomprovider jouw wens om het nummer te blokkeren in kan en zal willigen, hangt af van hoe ze hun beleid hebben opgesteld. Het beste is om dus contact op te nemen met je telecomprovider om dat na te vragen.

Telefoon

Telefoon

Met de officiële telefoon-app van Google kun je gemakkelijk contact houden met vrienden en familie, spambellers blokkeren en kijken wie er belt voordat je opneemt.& ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk