Zo zet je je boosterprik in de CoronaCheck-app

Zo zet je je boosterprik in de CoronaCheck-app

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Steeds meer mensen kunnen hun boosterprik plannen in de strijd tegen het coronavirus. Vergeet echter niet alleen het vaccin te laten prikken, update ook meteen de CoronaCheck-app. Dit is hoe je te werk gaat om je boosterprik in de app te zetten.

De CoronaCheck-app is gewoon in de Play Store te vinden, maar de kans is groot dat je hem al hebt. Als je namelijk het afgelopen half jaar iets wilde ondernemen, dan is de kans groot dat je je QR-code moest laten zien of moest laten scannen. Die QR-code krijg je als je twee vaccins hebt gekregen of als je officieel hebt laten testen en negatief bent bevonden.

Zo zet je je boosterprik in de CoronaCheck-app

Boosterprik in de CoronaCheck-app

Om te zorgen dat we goed beschermd blijven tegen het virus, is nu de boosterprik nodig. Ook die zet je in de CoronaCheck-app en dat dat gaat heel eenvoudig:

  1. Open CoronaCheck op je smartphone
  2. Tik in de rechter bovenhoek op de plus
  3. Kies voor ‘Vaccinatiebewijs’
  4. Log in met je DigiD, via de app, via sms of met je paspoort of ID-kaart
  5. De app gaat vervolgens in de achtergrond na of de GGD inderdaad heeft doorgegeven dat jij bent geboosterd. Zo ja, dan verschijnt de informatie over je prik in de app
  6. Is het gelukt, kies dan voor QR-code maken om je bewijsje te maken dat je hopelijk weer snel ergens kunt laten zien als we uit deze lockdown zijn
CoronaCheck

CoronaCheck

Met de CoronaCheck-app kunt je een coronabewijs maken. Dit is een QR-code op basis van een test, herstel of vaccinatie. Je krijgt twee QR-codes: een Nederlandse QR-c ..

Geldigheidsdatum vaccinatie

Maak je je zorgen omdat de geldigheidsdatum niet is gewijzigd? Niet nodig: immers was je beschermd na je tweede vaccin en is dat alleen verlengd.

Ben je op zoek naar de basics over de CoronaCheck-app of hoe je je eerste of tweede vaccin erin zet? Dat kan, we hebben de app eerder besproken in de app van de week: ‘Dit is het coronapaspoort en zo maak jij je dcc aan’.

Heb jij je boosterprik al gekregen? Hopelijk ben je er niet te beroerd van geworden. Laat je reactie achter onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk