Zo bekijk je de luchtkwaliteit in je omgeving op je Google Nest Hub

Zo bekijk je de luchtkwaliteit in je omgeving op je Google Nest Hub

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google werkt volop aan een feature die de luchtkwaliteit in je omgeving toont op je smart display. Google gebruikt daarvoor de bekende luchtkwaliteitsindex. Op dit momenteel is het alvast naar een beperkte groep gebruikers uitgerold.

Google Nest Hub

Smart displays zoals de Google Nest Hub willen liefst het centrale punt in je slimme huis zijn. Als je naar buiten wil voor een wandeling, kan jein een oogopslag op de Google Nest Hub zien wat voor weer het is. De informatie dat principe ook toepassen voor de luchtkwaliteit in je omgeving.

Google maakte in september bekend dat de Nest Hub aan de hand van de luchtkwaliteitsindex zal tonen hoe gezond de buitenlucht is. Daarvoor werkt het samen met partner PurpleAir dat gegevens verwerkt over luchtvervuiling, pollen enzovoort. Wanneer een score met rode, paarse of bruine kleur te zien is op de Nest Hub, dan kan het verstandig zijn om een rondje hardlopen even uit te stellen.

Gerelateerde artikelen

Zo zet je luchtkwaliteit aan

Google rolt de functie uit naar steeds meer gebruikers, dat zien we op sociale media als Reddit. Voor heel wat mensen is er in in de instellingen van de Nest Hub alvast de optie om de luchtkwaliteit aan te zetten, alleen verschijnt de score daarmee niet nog niet op het scherm. We leggen uit hoe je het aanzet.

  1. Open Google Home op je telefoon
  2. Tik op je Nest Hub
  3. Kies Fotolijst bewerken
  4. Tik onder Luchtkwaliteit op Tonen

Nog geen succes?

Als de luchtkwaliteitsscore daarmee niet op het scherm verschijnt, dan kan het helpen om je in te schrijven voor het previewprogramma voor de Nest Hub. Sommige gebruikers kregen via die weg wel de luchtkwaliteit op het scherm. Met het previewprogramma krijg je nieuwe functies als eerste, maar je kan tegelijk wel meer bugs verwachten op je apparaat. Om je hiervoor aan te melden kies je in de instellingen van je Nest Hub voor Apparaatgegevens en Previewprogramma. Tik op de knop Aan programma deelnemen.

De optie in de instellingen van Google Home

De optie in de instellingen van Google Home

Als ook het previewprogramma geen succes oplevert, zit er niet anders op dan nog iets langer geduld koesteren. Zorg wel dat de optie Luchtkwaliteit zeker blijft aanstaan, want dan wordt je op een dag verrast met de score op je scherm.

Op termijn moet er op de Nest Hub een informatiekaart verschijnen waar Google ook met woorden de luchtkwaliteit toelicht, maar die is nog niet actief. Heb jij de luchtkwaliteitsscore al wel op het scherm van je smart display? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Populairste nieuws over de Google Nest Hub:
Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk