Philips Hue lanceert nieuwe tuinverlichting en effecten in de app

Philips Hue lanceert nieuwe tuinverlichting en effecten in de app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Philips Hue lanceert een nieuwe reeks slimme buitenverlichting. Er is een nieuwe 'Inara'-wandlamp en de 'Calla'-sokkellampen om je tuinpad mee te verlichten. Verder kondigt het merk nieuwe effecten aan in de Philips Hue-app.

Philips Hue-tuinverlichting

Philips Hue gaat zijn aanbod tuinverlichting uitbreiden. De Inara-wandlamp ziet eruit als een wandlantaarn en je kan hem aan een buitenmuur bevestigen. De lamp produceert een warmwit licht en ze is dimbaar zoals je van slimme lampen gewend bent. De lamp zelf lijkt op een Filament lamp, ofwel een lamp met gloeidraad.

Verder brengt het merk ook nieuwe sokkels uit die je lang eens terras of tuinpad kan plaatsen. De Calla-sokkels zijn telkens 25 centimeter groot en werken ook met gekleurd licht. Je kan makkelijk meerdere lampen aansluiten via de meegeleverde verlengkabels, en ze werken via een systeem van laagspanning. Zowel de Calla- als Inara-lampen, zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Je kan de lampen ook koppelen aan slimme fysieke schakelaars en ze werken ook met bewegingssensors voor buiten.

Lichteffecten in de app

Philips Hue gaat nieuwe lichteffecten toevoegen aan de Hue-app, te beginnen met een 'Candle'- en 'Fireplace'-effect. Je gekleurde lampen bootsen dan samen het effect van kaarslicht of een haardvuur na. Het effect zou het mooiste zijn op de gradiëntlampen van Philips Hue, of wel: de gradient lightstrip, gradient light tube en gradient Signe tafel- of vloerlamp. Eerder kon je al van speciale Hue-effecten gebruikmaken via de experimentele functies in de app, maar voor het eerst krijgen ze nu dus een prominente plaats in de app.

Gerelateerde artikelen

Prijzen en beschikbaarheid

De twee nieuwe tuinlampen zijn vanaf 8 februari beschikbaar. Eerder toonde het merk in september vorig jaar een nieuwe reeks lampen en armaturen voor binnen. Philips Hue wil de lichteffecten in het eerste kwartaal van 2022 uitrollen, maar na Candle en Fireplace moeten nog meer effecten volgen.

  • Philips Hue Inara Filament wandlamp zwart - 99,99 euro
  • Philips Hue Calla sokkellamp in roestvrij staal - 139,99 euro

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over slimme verlichting? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk