"Hey Google" is nu overbodig op Nest Hub Max: zo werkt Look and Talk

"Hey Google" is nu overbodig op Nest Hub Max: zo werkt Look and Talk

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Gebruikers van de Google Nest Hub Max hoeven niet langer "Hey Google" te zeggen om de aandacht van hun smart display te trekken. Ze kunnen gewoon kijken in richting van het apparaat en een commando geven. 'Look and Talk', zoals de functie heet, is vanaf nu beschikbaar.

"Hey Google" overbodig

Google wil zijn Assistent toegankelijker maken en op telefoons kan je nu lang op de powerknop drukken om het slimme hulpje aan het werk te zetten. Tijdens de Google I/O-2022-conferentie raakte bekend dat de "Hey Google"-zin overbodig wordt voor de Google Nest Hub Max. De update die dat mogelijk maakt is nu voor alle gebruikers uitgerold, dat maakt Google bekend.

De Look and talk-functie maakt gebruik van de camera die deel uitmaakt van de Nest Hub Max. Je smart display weet wanneer je zijn richting uitkijkt en hij herkent je ook dankzij Face Match. Vervolgens luistert hij ook automatisch naar commando's als je niet verder dan 1,5 meter van het scherm staat. Om een commando te annuleren kan je simpelweg wegkijken of je kan op het scherm van de Nest Hub Max tikken.

Zo kan je Look and Talk gebruiken

Voorlopig werkt de functie alleen als je de Engelse taal gebruik met de Assistent, zonder een tweede taal. We keggen uit hoe je Look and Talk kan instellen:

  1. Open de Google Home-app
  2. Tik rechtsboven op je profielicoontje en dan op Instellingen voor de Assistent
  3. Ga naar Talen en zorg dat enkel English (United States) actief is
  4. Ga terug en kies Face Match in de instellingen
  5. Zet Look and Talk aan voor de Nest Hub Max

Nest Hub-tablet

Het is opvallend dat Look and talk uitgerekend dit jaar is aangekondigd en dat ze alleen werkt voor een apparaat dat in 2017 is aangekondigd. Dat doet zeker de wenkbrauwen fronsen als je weet dat de Nest Hub Max ook niet meer wordt ondersteund.

Gerelateerde artikelen

Er zit dus zeker meer achter, en een verklaring vinden we met de nieuwe Google Nest Hub die later dit jaar op de markt moet komen volgens geruchten. De laatste informatie stelt dat het slimme scherm werkt als een tablet die je van een dock kan verwijderen. Die tablet komt met een frontcamera en hij zal dus vermoedelijk ook werken met Look and Talk.

Lijkt het jou wat, praten tegen je slimme speaker of smart display zonder "Hey Google" te zeggen? Laat ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk