Nieuwe Lenovo Smart Clock Essential met Alexa kost 70 euro

Nieuwe Lenovo Smart Clock Essential met Alexa kost 70 euro

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Lenovo heeft een nieuwe versie van de Smart Clock Essential uitgebracht. De slimme wekker werkt met Amazons Alexa-spraakassistent en biedt ondersteuning voor verschillende dockingstations. Hij zal in april voor 69,99 euro te koop zijn.

Lenovo Smart Clock Essential met Alexa

Op de CES-technologiebeurs in de VS komt Lenovo aandraven met een nieuwe Smart Clock Essential. De Essential is een eenvoudigere een goedkopere variant van de Smart Clock 2 die het bedrijf in juni heeft uitgebracht. Het is opvallend dat dit klokje werkt met Alexa in plaats van de Google Assistent. Anders dan bij Assistent werkt Alexa nog niet met het Nederlands.

De Smart Clock Essential met Alexa komt zonder touchscreen en heeft daarentegen een gewoon LCD-scherm. Daarop zie je natuurlijk de tijd, maar je ziet ook je wekkers, de weersverwachting of de titel van een muzieknummer dat wordt afgespeeld. Het apparaatje werkt met 3W speakers.

Het nieuwe klokje heeft een behuizing met stoffen afwerking en er zijn fysieke knoppen. Je kan daarmee een wekker zetten of het volume aanpassen. Er is ook opnieuw een usb-poort waarmee je je telefoon kan opladen. Je kan de luisterende oren van Alexa elektronisch uitschakelen met de schuifknop.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Nieuwe Lenovo Smart Clock Essential met Alexa kost 70 euro

Dockingaccessoires

Dit keer heeft de Smart Clock Essential precies hetzelfde formaat gekregen als de Smart Clock 2, en dat is een bewuste keuze geweest van Lenovo. Zo werkt het apparaat ook met het dockingstation van de Smart Clock 2 dat dient als een nachtlamp en draadloze oplader. Lenovo brengt daarnaast ook een nieuw Ambient Light Dock uit werkt als nachtlamp en gekleurd licht laat schijnen. Er zijn acht verschillende lichtmodi en je kan Alexa vragen om het licht aan te passen.

Gerelateerde artikelen

¨Prijzen en beschikbaarheid

De Lenovo Smart Clock Essential met Alexa zal in april naar Europa komen en hij kost dan 69,99 euro. Hij verschijnt in een Misty Blue- en Clay Red-kleur. De Ambient Light Dock is straks de jouwe voor 29,99 euro.

De populairste artikelen over smart clocks

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk