IKEA's nieuwe slimme gordijnen rollen niet maar vouwen

IKEA's nieuwe slimme gordijnen rollen niet maar vouwen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In Duitsland kun je al aan de nieuwste slimme gordijnen van IKEA komen. Ze heten PRAKTLYSING en TREDANSEN en rollen niet maar vouwen.

IKEA PRAKTLYSING en TREDANSEN

De in 2018 gelanceerde IKEA Kadrilj en Fyrtur waren de eerste slimme gordijnen van de Zweedse meubelgigant. Nu duiken de opvolgers bij onze oosterburen op, zo ontdekte onze zustersite AWSmart. Ze krijgen net zulke lastig uit te spreken namen komen in twee smaken: PRAKTLYSING en TREDANSEN. Dit keer gaat het niet om standaard rolgordijnen zoals Kadrilj en Fyrtur, maar om plisségordijnen.

PRAKTLYSING is verkrijgbaar in het wit in de maten 120x195 cm en 140x195 cm en kost respectievelijk 125 euro en 129 euro. TREDANSEN is ook verkrijgbaar in het wit, en is daarnaast ook verduisterend. Deze variant is ook in de maten 120x195 cm en 140x195 cm verkrijgbaar. De kleinste maat kost 145 euro en de andere 149 euro. Daarmee zijn ze precies 20 euro duurder dan de lichtdoorlatende variant.

Bediening

De slimme rolgordijnen kunnen wederom op drie manieren bediend worden. Uiteraard kan dat via de meegeleverde afstandsbediening of de IKEA Homesmart-app. Voor de laatste optie heb je wel de TRÅDFRI Gateway nodig. Tenslotte is er stembesturing via Google Assistent, Alexa of Siri mogelijk.

Volgens AWSmart is het niet bekend of en wanneer deze slimme plisségordijnen ook naar Nederland en België komen. Zodra daar meer bekend over is, lees je dat natuurlijk op AWSmart en hier op Androidworld.

IKEA verstopte vorig jaar nog een slimme luchtreiniger in een bijzettafeltje. Daarnaast lanceerde het bedrijf een nieuw generatie van de SYMFONISK: een tafellamp en wifi-speaker ineen en een boekenplankspeaker.

Wat vind jij van deze slimme plisségordijnen? Ga je ze kopen als ze ook naar Nederland en België komen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

IKEA Home smart

IKEA Home smart

De slimme verlichting en gordijnen van IKEA zijn toegankelijk via je telefoon of tablet met deze app. Je kan dimmen, uitschakelen, inschakelen, kleuren wijzigen ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk