Google Nest Hub 2 officieel: slim scherm met slaapanalyse

Google Nest Hub 2 officieel: slim scherm met slaapanalyse

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft uit het niets de opvolger aangekondigd van de Google Nest Hub. Het nieuwe slimme scherm komt met verbeterd geluid en kan nu ook je slaap analyseren en de temperatuur meten. Het apparaat komt met een lagere prijs dan zijn voorganger.

Google Nest Hub tweede generatie

Google is met een verrassing gekomen. Wie dacht na de talloze, uitgebreide lekken van Pixel-telefoons dat het bedrijf niets geheim kan houden, komt bedrogen uit. Al was er net voor de lancering van de nieuwe Google Nest Hub al wel dit kleinere lek. Googles stelt de tweede generatie van de Nest hub voor op zijn blog.

Wat je meteen zal opvallen, is dat het apparaat sterk lijkt op zijn voorganger. Hij heeft hetzelfde 7 inch LCD-scherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels, en ook het design is herkenbaar met de stoffen voet waarachter de speaker schuilt. Volgens Google komt de luidspreker met krachtiger geluid, waaronder basgeluid dat de helft krachtiger is vergeleken met de eerste generatie. Daarnaast zijn er nu drie microfoons die beter geluid detecteren en er is geen camera zoals bij de Nest Hub Max, het grotere smart display.

Sleep Sensing

Verder ontdekken we dat Google bij de tweede generatie van dit slimme scherm inzet op slaapanalyse of 'Sleep Sensing' zoals Google het noemt. De Nest Hub wordt nu uitgerust met een thermometer en Googles soli-chip die nauwkeurig bewegingen analyseert. Je kent die soli-chip vast nog van de Pixel 4-reeks. Wanneer de Nest hub een plaatsje krijgt in je slaapkamer kan die op basis van geluiden, bewegingen en de temperatuur in de slaapkamer meer vertellen over je slaapkwaliteit. Je kan dat rapportje 's ochtends op het scherm lezen, maar de info wordt ook verzonden naar de Google Fit-app op je smartphone.

Google Nest Hub 2 officieel: slim scherm met slaapanalyse

De ruwe data die de Nest Hub verwerkt

Je zal misschien wat oncomfortabel worden van de gedachte dat Google komt luisteren en analyseren terwijl je slaapt, maar gelukkig is het een opt-in-functie. Het is dus met andere woorden optioneel om te gebruiken. Het bedrijf laat ook exact zien wat de Nest Hub met de soli-chip kan meten in bovenstaande afbeelding, en de gegevens worden on-device geanalyseerd. Je slaapgegevens worden dus niet langs Googles servers verzonden.

Slaapabonnement

De functie zal niet werken voor degenen die met een gigantische hond in bed slapen. Slapen naast je partner zou de werking van Sleep Sensing niet verstoren. Een ander nadeel is wel dat Sleep Sensing niet gratis is. Het is een betalende functie die je in het eerste jaar gratis gebruikt alvorens hij in 2022 achter een abonnement wordt gestopt. Hoeveel dat kost en hoe dat gaat werken is nog niet bekend.

Google Nest Hub 2 officieel: slim scherm met slaapanalyse

Beschikbaarheid

De nieuwe Google Nest Hub is als eerste gelanceerd in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Frankrijk en Australië. Dat wil gelukkig nog niet zeggen dat we hem niet in Nederland zullen zien. Meer informatie over de beschikbaarheid in andere regio's volgt later.

Gerelateerde artikelen

In Frankrijk en Duitsland is het smart display voor 99,99 euro via pre-order te bestellen. We verwachten dat Google die prijs ook bij ons zal toepassen. In Frankrijk is de de Nest Hub enkel beschikbaar in een zwarte en witte variant, en dus niet in alle kleuren die je hieronder ziet. Wat denk jij van de nieuwe Nest Hub? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Nest Hub 2 kopen

Google Nest Hub 2 kopen

De Google Nest Hub 2 is het nieuwe slimme scherm met verbeterd geluid en kan nu ook je temperatuur meten. Ook nieuws is de slaapanalyse of 'Sleep Sensing' zoals Google het noemt. Wanneer de Nest hub een plaatsje krijgt in je slaapkamer kan die op basis van geluiden, bewegingen en de temperatuur in de slaapkamer meer vertellen over je slaapkwaliteit. Je kan dat rapportje 's ochtends op het scherm lezen, maar de info wordt ook verzonden naar de Google Fit-app op je smartphone.

Vanaf 54 euro

Winkelen op:

Google Nest Hub 2 officieel: slim scherm met slaapanalyse

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk