Xiaomi Pocophone F1: dit zijn onze eerste indrukken

Xiaomi Pocophone F1: dit zijn onze eerste indrukken

Xiaomi Pocophone F1: dit zijn onze eerste indrukken

Xiaomi Pocophone F1

Al sinds eind augustus vorig jaar lezen we in de reacties dat jullie onze mening willen horen over de Xiaomi Pocophone F1. Eind december liet elke redacteur weten wat zijn of haar favoriete telefoons van 2018 waren en we wilden toen heel graag de Pocophone opnemen in onze lijstjes. Helaas had nog niemand van de redactie dit toestel in handen gekregen, waardoor we geen objectieve mening konden vormen en dan doen we dat ook niet.

Eén van mijn goede voornemens voor 2019 was om in contact te komen met Xiaomi. Het heeft bijna een maand geduurd, maar uiteindelijk sprak ik vorige week met iemand van Xiaomi die me verder kon helpen.

Eerste indrukken

De Xiaomi Pocophone F1 heeft een waanzinnige prijs-kwaliteitverhouding. Veel mensen noemen het een budgettoestel, maar aangezien deze smartphone ongeveer 312 euro kost, is het eerder een toestel uit de middenklasse (tussen de 300 en 500 euro). Hoe dan ook krijg je voor die prijs wel specificaties uit het high-end segment: een Snapdragon 845-processor, met 6 GB RAM en 64 GB opslaggeheugen. Een dubbele camera aan de achterkant met een 20 megapixel selfiecamera, een 4.000 mAh-accu en een vloeistofkoelingssysteem.

De achterkant is voor een keertje eens niet van glas, maar van plastic. Het voelt een beetje vreemd aan na al die smartphones met hun glazen achterkant, maar het stoort me zeker niet. Voordeel is dat ik niet steeds de vettige vingerafdrukken op de achterkant ga moeten kuisen.

Voor de relatief lage prijs, ben ik zeker onder de indruk van de specificaties van deze telefoon. Het doet me terugdenken aan de lancering van de OnePlus One, die ongeveer dezelfde specificaties had als een telefoon uit het high-end segment, maar dan wel voor de helft van de prijs. De Pocophone F1 doet dat nu dus ook en ik ben benieuwd of dit toestel me even goed zal bevallen zoals de OnePlus One in 2014.

Pocophone F1 - achterkant

Aangezien de Pocophone F1 al eventjes op de markt is, ben ik vooral benieuwd naar wat jullie nog willen weten. Er is al door verschillende websites over dit toestel geschreven en jullie zullen vast al heel veel hebben gelezen.

Laat me dus hieronder in de reacties weten wat ik jullie nog moet vertellen.

Lees meer over:
Pocophone

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties