Review Teufel Move BT, lichte in-ears met fantastisch geluid

Review Teufel Move BT, lichte in-ears met fantastisch geluid

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Teufel

In 1979 ging het bedrijf Teufel in Duitsland van start. Het bedrijf maakte hoogwaardige speakers maar had een andere benadering van de markt. Teufel verkocht namelijk onderdelen waarmee de koper zijn eigen speaker kon samenstellen. Hoewel de bouwpakketten enorm succesvol waren ging het bedrijf in 1988 ook de speakers als gereed product verkopen. In 1990 volgde we nog een belangrijk besluit want het bedrijf nam afscheid van de vakhandel en ging direct aan de consument verkopen vanaf 1997 ging dat ook via de eigen website. In de jaren daarna ontwikkeld het zijn portfolio steeds verder en gaat het bedrijf ook over de grenzen verkopen.

Teufel Move BT

Een van deze producten uit het brede assortiment is de Teufel Move BT. Het betreft een Bluetooth-headset met een heel dun draadje dat achter de nek doorloopt en de twee oordoppen met elkaar verbindt. Voordat we naar de technische kant van het product gaan kijken, besteden we eerst aandacht aan de verpakking van het product. Ik ben van mening dat, wanneer je een product koopt voor een respectabel bedrag, het vanaf het begin een feestje moet zijn. Dat hebben ze gelukkig goed begrepen bij Teufel want de verpakking en toebehoren zijn perfect geregeld.

Teufel Move BT

De headset zit in een hardcase waar de headset heel makkelijk uit te halen is maar ook weer in te doen is. In de doos zit nog een USB-kabel, een clip om de headset vast te zetten aan je kleding een een buisje met daarin de extra tips in verschillende maten. De extra tips zitten om een stokje zodat je ze nooit kwijtraakt en dit buisje heeft nog een extra functie want je kunt het ook gebruiken om de tips schoon te maken. Daarvoor vul je het buisje voor de helft met lauw water en daarna schudden. Heel eenvoudig uitgevoerd maar goed idee van Teufel.

Specificaties

Een Bluetooth in-ear-headset heeft altijd een grote uitdaging want waar stop je de accu? De twee manieren die veel voorkomen zijn of in de nekband of in de in-ears zelf. In het laatste geval levert dat vaak gênant grote doppen op die uit je oren steken en je als gebruiker een beetje op Shrek laten lijken. De Teufel Move BT heeft toch voor de laatste oplossing gekozen en de accu in de oordoppen gezet.

Teufel Move HD

Gelukkig steken de in-ears niet te ver uit zitten ze erg comfortabel. Tijdens het dragen heb ik ook geen last van gewicht dat aan de tips hangt vanwege de accu in de in-ears. Ook blijven ze goed zitten, dat komt enerzijds door de goed passende tips maar ook door de zacht-rubberen rand die daar achter zit. Deze zet ze vast in je oor en zorgt ervoor dat hij niet uit je oor valt.

De in-ear heeft een metalen behuizingen en ziet er solide uit en voelt ook zo aan. Het draadje is echt heel dun en heeft een knik-bescherming wat draadbreuk helpt voorkomen. Wat ik wel nadelig vind is dat het geheel zo licht is dat ik bang ben dat ik ze verlies wanneer ik ze om mijn nek hang wanneer ik de headset niet gebruik. Nu zit er wel een clipje bij om hem vast te zetten aan je kleding maar dat vind ik een goedkope oplossing.

Ik heb wel het idee dat er ze bij het ontwikkelen wel de afweging hebben moeten maken tussen design en de gebruiksduur van de accu. Volgens de beschrijving kan de accu voor maximaal 15 uur gebruikstijd zorgen en dat heb ik er niet helemaal uitgehaald. Na een lange dag zou je de Teufel Move BT wel weer moeten opladen anders zit je halverwege de andere dag zonder in-ears omdat de accu leeg is. Het opgegeven bereik van 30 meter haal ik net niet zonder obstakels, maar alles boven de 20 meter is prima wat mij betreft. De headset is ook voorzien van een IP54-certificaat en daarmee is hij beschermt tegen spatwater. Dus je kunt ermee sporten en mee door de regen lopen. Wanneer er een een glas water overheen gaat weet je ook dat ze dat overleven.

Teufel Move BT

Aan de rechterzijde van de draad zit een verdikking met de bediening van de headset. Deze is erg eenvoudig opgezet met drie knoppen. De middelste is aan/uit en gesprekken opnemen of beëindigen, de linker- en de rechter gebruik je voor het volume en een track vooruit- of achteruit (langer indrukken) aan de zijkant van het blokje met de bediening zit een klein klepje waar je de microUSB aansluit om de Teufel Move BT op te laden. Een gesprek voeren met de Teufel Move BT gaat ook prima, zorg wel dat de microfoon (zit in het bedieningsblokje) niet tussen je kleding zit.

Hoe klinken ze?

Ik kan jullie natuurlijk vertellen dat de speakers extreem gevoelig zijn een impedantie hebben van 16 Ohm en een frequentiebereik hebben tussen 20 en 20.000 Hz maar dan lees ik de specificaties voor en grote kans dat jullie er net zoveel van begrijpen als ik en dat is bitter weinig. Ik kan je wel vertellen dat deze headset een heerlijk comfortabel geluid heeft en dat is natuurlijk mijn eigen ervaring. Omdat de in-ears goed in je oor zitten sluit het de boel goed af en dat komt de beleving van het geluid ten goede. In mijn geval zijn dat bass-tonen die duidelijk aanwezig zijn en hoge tonen die niet je ogen uit de kassen blazen. Wanneer ik de Teufel Move BT gebruik zit ik in een fijn geluidscoconnetje en heb ik een hele goede ervaring wat betreft het beluisteren van muziek.

Conclusie

Bij het uitkiezen van een Bluetooth in-ear-headset moet je een aantal duidelijk keuzes maken. Deze zijn afhankelijk van het doel waarvoor je ze gaat gebruiken. Wanneer je op zoek gaat naar een hele lichte in-ear voor dagelijks gebruik en zo nu en dan een work-out dan is deze Teufel Move BT zeker een kandidaat.

Positieve punten

+ Licht en robuust vormgegeven

+ Geluid is echt fantastisch

+ Pasvorm is prima

Negatieve punten

+ Accu zou misschien iets beter kunnen?

+ Wanneer je ze niet gebruikt zou je ze makkelijk kunnen verliezen

Teufel Move BT kopen

Deze headset kun je alleen online kopen in de eigen winkel van Teufel. Het fijne van kopen bij Teufel is dat je 8 weken de tijd hebt om het product te testen en eventueel weer terug te sturen. De prijs van de Teufel Move BT is €119,99 maar momenteel is de headset in de aanbieding voor €89,99 omdat hij niet op voorraad is.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk