Hands-on Samsung Galaxy Tab S3: accessoires maken de tablet compleet

Hands-on Samsung Galaxy Tab S3: accessoires maken de tablet compleet

Design, prestaties en software

De tabletmarkt krimpt, maar Samsung heeft besloten een nieuwe versie van de Tab S-serie aan te kondigen. Dat is de Samsung Galaxy Tab S3 geworden, een nieuwe tablet met een aantal opvallende kenmerken.

Zo zien we onder andere dat de achterzijde nu van glas is gemaakt. Ook al geeft dit het apparaat een wat stijlvoller uiterlijk, het is erg glad. Vooral een tablet die toch relatief groot is, is de kans aanwezig dat deze sneller uit je handen valt. Dus qua design begrijp ik de keuze goed, maar praktisch betwijfel ik of het toestel niet binnen de kortste keren op de grond valt.

Galaxy Tab S3

Verder zien we een goed uitziende tablet die iedereen zal aanspreken. Het 9,7 inch AMOLED-scherm doet zijn werk verder erg goed, zoals we dat van deze schermen van Samsung gewend zijn. De kleuren spatten werkelijk van het scherm af en dat is prettig bij bijvoorbeeld het bekijken van veel (media-)content op het apparaat.

We hebben kort de tijd gehad om met de Galaxy Tab S3 te 'spelen' en de Snapdragon 820 lijkt zijn werk goed te doen. De tablet reageerde vlot en er waren geen merkbare vertragingen te ontdekken. Het toestel draait op Android 7.0 met daarover de schil van Samsung, Tochwiz. Dit is voor gebruikers van de Samsung-smartphones direct herkenbaar en voelt dan ook vertrouwd aan.

Galaxy Tab S3

S Pen, accessoires

Wat de Galaxy Tab S3 wat mij betreft echt interessant maakt, zijn de accessoires. Standaard wordt er een S Pen meegeleverd, die we kennen van de Note-serie. Hiermee wordt het schrijven of tekenen op de S3 een stuk eenvoudiger. Zo is het onder andere mogelijk om direct vanaf het vergrendelscherm notities te maken, die vervolgens automatisch opgeslagen worden op het apparaat. De S Pen van de Tab S3 is logischerwijs wel iets groter dan bij de Note-serie, er is echter geen opbergruimte in de tablet zelf.

Galaxy Tab S3

Wel kan de S Pen in het toetsenbord opgeborgen worden, maar dat is niet de handigste functie van het toetsenbord. Het toetsenbord maakt geen verbinding via Bluetooth, maar er zijn een aantal connectors die zorgen dat de data juist wordt doorgegeven aan de tablet.

In deze cover 'plak' je de tablet eerst tegen de magnetische achterkant, waarna deze eenvoudig in de connector geklikt kan worden. Het lukt zelfs met één hand. Hier heeft Samsung goed over nagedacht en gebruik je de tablet wellicht als laptopvervanger, dan is een dergelijke optie erg prettig. Het toetsenbord hoeft ook niet opgeladen te worden, omdat er geen Bluetoothverbinding is.

Galaxy Tab S3

Voorlopige conclusie

Met de Galaxy Tab S3 komt Samsung met een nieuwe, goed uitziende tablet op de markt. De achterzijde is van glas en dat zou in de praktijk nog wel eens problemen kunnen geven in verband met de gladheid. Onder de motorkap lijkt alles in orde te zijn, maar vooral de accessoires zouden een reden zijn om deze tablet te kopen. Ben je vaak creatief bezig, of wil je je productiviteit verhogen, dan is de S Pen in combinatie met het toetsenbord een mooie optie. Hier betaal je wel een prijs voor, de tablet is beschikbaar voor vanaf 679 euro en dat is stevig...

Samsung Tab S3 kopen

De Samsung Galaxy Tab S3 is vanaf eind februari te bestellen en zal in april geleverd worden. De WiFi-versie gaat voor 679 euro over de toonbank, de versie met 4G betaal je 769 euro voor. Bestellen kan op de site van Samsung.

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties