Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Huawei P30 Pro New Edition

 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

‘Geboren om te gáán’

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’: eerste indrukken

· 13 december 2018

Androidworld mocht gistermiddag de OnePlus 6T ‘McLaren Edition’ uit de verpakking halen en uitgebreid bekijken. Mijn eerste indrukken lees je in dit artikel.

OnePlus en McLaren

De OnePlus 6T ‘McLaren Edition’ is een speciale editie van de OnePlus 6T. OnePlus ziet zichzelf als 'geek-merk' en zoekt dan ook graag de samenwerking op met andere vergelijkbare merken. Zo zagen we in 2017 de Star Wars-editie van de OnePlus 5T een dag voordat de Star Wars film: 'The last Jedi' in de bioscoop te zien was en begin dit jaar de Avengers-editie van de OnePlus 6 als eerbetoon aan Marvel’s superhelden. Met pijn in het hart konden we in beide gevallen melden dat beide bijzondere gevallen niet naar de Benelux kwamen. Gelukkig geldt dit niet voor de nieuwste gelimiteerde van de OnePlus 6T: de ‘McLaren Edition’.

Sportwagenfabrikant McLaren en smartphonefabrikantOnePlus hebben in november van 2018 hun samenwerking aangekondigd als ‘Salute to Speed’. Een ode aan snelheid waar beide bedrijven om bekend staan, ze maken beide snelle producten in hun eigen segment en doen daarbij geen concessies. De OnePlus 6T McLaren Edition is op 11 december aangekondigd als uitvloeisel van deze samenwerking.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’

McLaren Racing is één van de meest succesvolle teams in de geschiedenis van de Formule 1 en staat bekend om het bouwen van snelle, krachtige bolides die heel wat races hebben gewonnen. Daarnaast heeft McLaren Automotive ook meegewerkt aan de totstandkoming van de OnePlus 6T McLaren Edition. McLaren Automotive brengt  pure racehistorie met hypermoderne technologie in een sensationele verpakking, de (oneerbiedig gezegd) McLaren-straatauto die de openbare weg op mag. Deze auto's zijn maar voor een kleine groep gefortuneerde mensen weggelegd. Mocht je er eentje willen aanschaffen, McLaren heeft 220 sportwagens op de planning staan die in 2020 gereed moeten zijn.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’ - in de doos

De OnePlus 6T is gelanceerd als snelle editie van de OnePlus 6T. De focus ligt op meer werkgeheugen en een verbeterde snellaadtechnologie. Het werkgeheugen is opgehoogd van 6/8 GB naar 10 GB en Warp Charge 30, OnePlus’ nieuwste standaard voor snelladen. 

De McLaren Edition-editie is te herkennen aan uiteraard de verpakking, het uiterlijk van het toestel en de software. Allereerst de verpakking, deze is uitgevoerd in de historische papaya-oranje kleur van McLaren aangevuld met carbon fiber (koolstofvezel). Dat materiaal gebruikt de autofabrikant sinds 1981 om de raceauto's lichter te maken.

Als je deze mooie doos opent, zul je als eerste een boekje vinden waarin de telefoon verborgen is. Dit boekje vertelt in het kort de geschiedenis van zowel McLaren als OnePlus waarbij oprichters Bruce McLaren en Pete Lau en Carl Pei de revue passeren. Naast de foto's en begeleidende tekst bevat het boek ook een augmented reality-ervaring (AR). Als je de OnePlus met de camera op de foto's in het boekje richt, komen deze tot leven in de vorm van AR-beelden. Onder in het boekje zit de OnePlus 6T ‘McLaren Edition’ verborgen.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’ - verpakking

In de doos is verder een case te vinden met carbon fiber-uiterlijk, een gevlochten laadkabel en Warp Charge-oplader uitgevoerd in papaya-oranje en een adapter voor het aansluiten van een koptelefoon via usb-c. De Warp Charge-oplader is trouwens niet uitwisselbaar met de OnePlus 6T en wordt dus ook niet los verkocht. Dat geldt ook voor de case.

Dat is nog niet alles, onder de case zit nog een verrassing, de zogenaamde Speedmark. Dit is een uit glas opgetrokken object met daarin een stukje koolstofvezel van een echte McLaren MCL33 Formule 1 raceauto uit 2018.

OnePlus 6T McLaren Edition - Speedmark

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’ - de smartphone

Dan het toestel zelf. De is in vele opzichten gelijk aan de OnePlus 6T maar komt in deze variant met 10 GB aan werkgeheugen zodat je op het gebied van multitasking geen problemen zal moeten ondervinden.  Alhoewel het verschil met 6 GB of 8 GB vrij klein zal zijn en ik vraag me af of 10 GB geen overkill is. Helaas heb ik dit in de korte periode niet kunnen testen en hopelijk zullen we het toestel op korte termijn voor een langere periode kunnen testen.

Verder is de snellaadtechnologie voor de McLaren Edition verbeterd. Het voor OnePlus nieuwe Warp Charge 30 zorgt met zijn 30 watt voor het in slechts 20 minuten voldoende kunnen opladen om een dag vooruit te kunnen. Daarbij kun je de telefoon intensief gebruiken om bijvoorbeeld te gamen, het toestel zal volgens OnePlus niet opwarmen. Concurrenten komen overigens al met een 40W of 50W-lader waarbij OPPO de span kroont met zijn Super VOOC snellaadtechnologie. Zowel de OPPO Find X als de RX 17 Pro hebben twee ingebouwde accu's die na 10 minuten laden al 40 procent volgeladen zijn, of 75 procent na een half uur.

OnePlus 6T ‘McLaren Edition’

De telefoon zelf straalt ook McLaren uit en dat is te zien aan de behuizing en de software. De randen op de achterzijde zijn voorzien van papaya-oranje en de achterzijde zelf is gebaseerd op koolstofvezel. Dit patroon is van veraf niet waarneembaar, alleen als je het toestel op een bepaalde manier vasthoudt. Als er licht op de telefoon valt zie je ook het subtiele McLaren-logo verschijnen.

Ook de software vertoont McLaren-kenmerken. De oranje kleur is te zien in de instellingen, de app drawer en ook bij het ontgrendelen via de in het scherm geplaatste vingerafdrukscanner. In plaats van blauwe details zie je hier nu de oranje kleur verschijnen. Daarnaast is de wallpaper voorzien van een subtiele animatie bij het ontgrendelen van het toestel.

Conclusie

De OnePlus 6T McLaren Edition is een speciale versie van de OnePlus 6T die vooral bestemd is voor de OnePlus-fan die gek is op Formule 1 en dan McLaren in het bijzonder. Is het toestel €709 waard? Wat je voor dit bedrag krijgt is behoorlijk. Het boekje, de Speedmark, de exclusieve Warp Charger met gevlochten laadkabel en natuurlijk het toestel zelf. Met deze McLaren-editie heb je een bijzonder toestel en exclusieve accessoires op zak die voor de fans van snelheid zeker het overwegen waard is.

Kun je het stellen met minder werk- en opslaggeheugen? Dan kun je ook gaan voor deverschillende zwarte varianten en de Thunder Purple-uitvoering. Je bent dan voor de goedkoopste versie al snel €150 minder kwijt.

OnePlus 6T McLaren Edition kopen

De OnePlus 6T McLaren Edition is in Nederland verkrijgbaar via de webshop van OnePlus en Belsimpel. Het toestel kost €709 en hiervoor krijg je 10 GB RAM en 256 GB opslag. Ter vergelijking, de Midnigt Black-uitvoering van de OnePlus 6T met 8 GB RAM en 256 GB opslag kost €639.

De nieuwste artikelen over OnePlus 6T

Officieel: OnePlus en McLaren hebben samenwerking stopgezet

Gerucht: OnePlus brengt geen McLaren Editie-telefoons meer uit

OnePlus 6 en 6T ontvangen OxygenOS 10.3.1-update met veel bugfixes

[Update: nu officieel] OnePlus 6 en 6T ontvangen Android 10 met OxygenOS 10.0

OnePlus 6 en 6T ontvangen Android 10 via OxygenOS Open Bèta

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (13)
Bezig met laden van reacties...