Eerste indrukken OnePlus 6: logisch vervolg van de OnePlus 5T met een andere body

Eerste indrukken OnePlus 6: logisch vervolg van de OnePlus 5T met een andere body

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

OnePlus 6 

De OnePlus 6 is een belangrijk toestel voor het merk. Het hele 'virale' is nu wel van het merk af dus ze kunnen geen gebruik meer maken van deze publiciteit. Alles moet nu gedaan worden op basis van het toestel dat onder de OnePlus-vlag wordt uitgebracht. Net als elk merk krijgt OnePlus ook te maken met een moment dat er niet zoveel meer te vernieuwen is. Dat moment is nog niet aangebroken voor OnePlus want met de OnePlus 6 is weer genoeg veranderd om over te praten.

OnePlus 6

Wij kregen van OnePlus de gelegenheid om het nieuwe toestel iets eerder te bekijken en dat hebben we vanzelfsprekend gedaan. Dit zijn onze eerste indrukken.

Design

De presentatie van OnePlus is altijd perfect. Het doosje waar de OnePlus 6 inzit is gemaakt van het bekende wit met rode karton met daarin een plastic houder met de telefoon en daaronder de lader. Alles is netjes en stevig ingepakt en het ademt kwaliteit. Andere merken kunnen daar een voorbeeld aannemen, de eerste indruk is zo ontzettend belangrijk.

OnePlus 6

Het uiterlijk van het toestel is heel erg veranderd, het is nog steeds een rechthoekig apparaat maar het materiaal is anders. Voor het eerst heeft OnePlus niet voor een kunststof buitenzijde gekozen maar voor een glazen buitenzijde. Dat geeft de OnePlus 6 een hele andere uitstraling en hij voelt een stuk zwaarder aan. Het gewicht gaat van 162 gram voor de OnePlus 5T naar 177 gram voor de OnePlus 6 dat is maar een paar gram maar het voelt als meer. De voorzijde bestaat helemaal uit een 6,28 inch-scherm en dat scherm heeft een notch. Het toestel voelt heel erg groot aan en lijkt ontzettend lang. Dat laatste klopt ook wel want het toestel heeft een 19:9-beeldverhouding, Wanneer je de OnePlus 5T en de OnePlus 6 op elkaar legt dan zijn de buitenmaten bijna hetzelfde en dat is allemaal het gevolg van de smallere randen.

OnePlus 6

De achterkant is voorzien van een dubbele camera met daaronder de vingerafdruksensor. Deze vingerafdruksensor heeft een iets andere vorm gekregen en is nu ovaal. Bij OnePlus hoef je deze eigenlijk niet zoveel te gebruiken want de Face-unlock-functie is traditioneel ontzettend goed. Ik heb hem weer even uitgeprobeerd en hij is net als op de OnePlus 5T echt ontzettend snel.

Prestaties

In een eerste indruk is het moeilijk te oordelen over de prestaties van een toestel. Het echte oordeel zullen we vellen in onze volledige review. De OnePlus 6 maakt gebruik van de nieuwste Qualcomm Snapdragon 845-chipset met 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan interne opslag. Wat betreft de camera heeft OnePlus ook een kleine slag gemaakt. De sensor is 20% groter geworden en er is eindelijk OIS (Optical Image Stabilisation), binnenkort zal er een software-update komen voor de portret-functie en de Bokeh is verbeterd. Wat de video betreft is de slow-motion-functie verbeterd, je kunt nu op 480p tot 480 frames per seconde opnemen, op 1080p zijn dat 240 frames.

Software

Ik kom nu van de Nokia 8 Sirocco af en dan zie je pas hoe dicht OxygenOS tegen Android One aanzit en dat vind ik fijn. Deze versie van OxygenOS is gebaseerd op Android 8.1 Oreo en heeft weer een aantal extra's die we in de review uitgebreid gaan behandelen. Tijdens de korte hand-on kregen we zelfs al een update voor het systeem.

Update OnePlus 6

Conclusie

De OnePlus 6 is een logisch vervolg van de OnePlus 5T. Ik weet nog niet of ik zo een fan ben van de volledig glazen body. Daar kon ik bij de Huawei Mate 10 Pro ook aan wennen dus de OnePlus krijgt deze kans ook. In een kort gesprek heeft OnePlus aangegeven niet een functie er uit te pakken waarmee ze de marketing gaan doen. Veel merken hebben het in hun communicatie alleen maar over de camera bijvoorbeeld. OnePlus wil met de OnePlus 6 de nadruk gaan leggen op de algehele ervaring. De smartphone is een apparaat waar je elke minuut van de dag op moet vertrouwen, Dus alles moet soepel en snel verlopen want het is immers je assistent. Ook hier gaan we de komende week op letten voor de review.

OnePlus 6

OnePlus 6 kopen

Voor het eerst kan de OnePlus 6 ook gekocht worden in Nederland. Belsimpel heeft een contract gesloten met OnePlus en daar ligt de OnePlus 6 straks klaar om verkocht te worden. Je kunt hem hier bestellen bij Belsimpel en op de eigen website van OnePlus.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk