Xiaomi onthult samenwerking met cameramerk Leica: dit mag je verwachten

Xiaomi onthult samenwerking met cameramerk Leica: dit mag je verwachten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi gaat in juli een nieuw toptoestel aankondigen, een eerste dat samen met de camerafabrikant Leica is ontwikkeld. Beide bedrijven stellen een strategische samenwerking voor op lange termijn. De nieuwe telefoon is mogelijk de Xiaomi 12 Ultra.

Xiaomi en Leica

Het komt niet geheel als een verrassing, maar Xiaomi en Leica hebben nu officieel bekend gemaakt dat ze samen de camerakwaliteit van smartphonecamera's gaan verbeteren, dat weet Androidworld dankzij een persbericht dat beide bedrijven hebben verstuurd.

Eerder was al gelekt dat Xiaomi met Leica zou werken rond de Xiaomi 12-serie. Nu de Xiaomi 12, 12X en de 12 Pro al onthuld zijn, verwachten we dat Leica de camera van de Xiaomi 12 Ultra mee ontwikkeld, het duurste toestel uit de reeks. In juli mogen we ons aan een nieuwe premium telefoon verwachten, dat maken de bedrijven bekend.

Leica is een Duitse camerafabrikant die bekend staat om hoogwaardige lenzen en toestellen. In 2021 raakte al bekend dat er een einde kwam aan de samenwerking tussen Leica en Xiaomi's concurrent Huawei en dat Leica op zoek gaat naar nieuwe partners. Er kwam ondertussen een cameratelefoon van het Japanse merk Sharp en Leica.

Gelekte renders van de Xiaomi 12 Ultra

Gelekte renders van de Xiaomi 12 Ultra

Verantwoordelijk voor lenzen

Xiaomi treedt niet in de details als het gaat om de manier waarop de bedrijven zullen samenwerken. Eerder heeft Androidworld al wel in een interview met Huawei gehoord dat Leica in de eerste plaats in staat voor het lensdesign. Huawei bleef toen in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor de cameratechnologie van zijn P-serie. Tijdens onze reviewperiodes met de Xiaomi 12-serie blijkt ook dat het Chinese merk zelf stappen voorwaarts heeft gezet op het vlaak van de beeldverwerking, een belangrijk aspect bij smartphone-fotografie.

"Deze samenwerking zal een flinke impuls geven aan de beeldvormingsstrategie van Xiaomi. Tijdens de samenwerking, van optisch ontwerp tot het afstemmen van esthetische oriëntaties, hebben de innovatieve technologieën, productfilosofieën en beeldvormingsvoorkeuren van beide partijen een ongekende diepgaande botsing en samensmelting meegemaakt", zegt CEO Lei Jun van Xiaomi.

Gerelateerde artikelen

Xiaomi 12 Ultra

Eerder was al informatie gelekt over de aankomende Xiaomi 12 Ultra. Een hoesjesfabrikant lekte de eerste details over het design, en meteen viel de enorme cameraopstelling op. In maart kregen we ook renders te zien die de eerdere informatie bevestigde. De camerasensor van de Xiaomi 12 Ultra zal een nieuw exemplaar zijn dat door Sony is ontwikkeld. Het moet gaan om de grootste camerasensor die ooit in een smartphone is gebruikt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk