Xiaomi Mi Mix-toptoestel gelanceerd op 29 maart, vouwbare telefoon?

Xiaomi Mi Mix-toptoestel gelanceerd op 29 maart, vouwbare telefoon?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi komt op 29 maart met de lancering van een nieuw toptoestel. We wisten dat Xiaomi die dag de Mi 11 Pro en Ultra voorstelt, maar het bedrijf haalt ook het doek voor een Mi Mix-flagship. Volgens geruchten gaat het om een vouwbare telefoon die lijkt op de Galaxy Z Fold 2.

Xiaomi Mi Mix-lancering

29 maart wordt ene hoogdag voor de fans van Xiaomi, want op die dag zet het merk zijn deuren open voor zijn meest krachtige vlaggenschepen die worden losgelaten. Eerder hoorden we al dat Xiaomi die dag de Mi 11 Pro en Mi 11 Ultra aan de wereld toont, maar nu blijkt dat het merk ook in één keer zijn Mi Mix-telefoon onthult, aldus XDA Developers.

Mi Mix is Xiaomi's oude reeks van vlaggenschepen die in 2020 plots geen vervolg meer kreeg. Dat is jammer, want het was de reeks waarmee Xiaomi meer experimenteel uit de hoek durfde te komen dan bij zijn andere flagships. In februari raakte vervolgens bekend dat Mi Mix dit jaar een comeback maakt in 2021, maar we hadden niet verwacht dat het al zo snel zou zijn.

Xiaomi Mi Mix-toptoestel gelanceerd op 29 maart, vouwbare telefoon?

De aankomende Xiaomi Mi 11 Ultra met zijn tweede scherm naast de camera

Foldable Mi Mix

Alles wijst er wel op dat we van Xiaomi geen klassieke Mi Mix-telefoon hoeven te verwachten. Het merk is de reeks niet voor niets gestopt en heeft de tijd genomen om ze opnieuw uit te vinden. Vorige week kregen we dan ook gelekte foto's te zien van een prototype dat alles zegt. De Mi Mix-reeks komt terug als Xiaomi's langverwachte vouwbare smartphones. Op basis van de beelden weten we ook dat Xiaomi bij zijn eerste vouwbare telefoon veelal het voorbeeld van Samsung volgt. De Mi Mix krijgt een groot scherm dat je openvouwt als een boekje met aan de buitenkant een kleiner scherm.

Gerelateerde artikelen

Het is goed om te zien dat er nog een grote speler in de markt van foldables stapt, want meer concurrentie zal fabrikanten alleen maar ertoe aanzetten om innovatie in een stroomversnelling te zetten. Momenteel brengen alleen Samsung, Motorola, Royole en Huawei zulke vouwbare toestellen uit. Nu Huawei wereldwijd steeds meer tractie verliest omwille van sancties in de VS kan een speler als Xiaomi Samsung wel het vuur aan de schenen leggen. Kijk jij uit naar Xiaomi's lanceringsevenement op 29 maart? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk