Xiaomi 12 (Pro) nu volledig gelekt voor lancering: dit weten we

Xiaomi 12 (Pro) nu volledig gelekt voor lancering: dit weten we

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Op 28 december verwachten we de lancering van de Xiaomi 12, maar één dag voor dat evenement zijn er verschillende grote lekken opgedoken. We krijgen lijsten met specificaties over de Pro-versie en officiële productrenders van de gewone Xiaomi 12. Dit is het overzicht.

Xiaomi 12 volledig gelekt

Net als vorig jaar komt Xiaomi nog voor de jaarwisseling met een opvolger van zijn vlaggenschip. De Xiaomi 12 en Xiaomi 12 Pro worden alvast in China voorgesteld en zullen vermoedelijk in het voorjaar van 2022 onze kant uitkomen. Morgen maakt Xiaomi dus alles officieel bekend, maar één dag voor de lancering zijn de telefoons volledig gelekt.

Laten we beginnen met officiële persrenders die de bekende geruchtenverspreider Evan Blass op Twitter heeft getoond. We krijgen zo een opperbest beeld van het design van de Xiaomi 12 die een rechthoekig camera-eiland heeft en drie lenzen op de achterzijde. De telefoon zal in vier kleuren verschijnen: groen, roze, blauw en zwart. Of al deze tinten ook naar Nederland en België komen, is nog wel niet bekend. Als kers op de taart deelt Blass ook onderstaande promotievideo waarin we de telefoon en al zijn kleuren in actie te zien krijgen.

Xiaomi 12 (Pro) specificaties

En verder is er ook over de Pro-versie meer nieuws naar buiten gekomen. Die telefoon krijgt volgens een Chinese geruchtenverspreider een groter 6,73 inch AMOLED-scherm, vergeleken met de Xiaomi 12, dat een QHD-resolutie heeft. De camera bestaat uit drie 50 MP camera's: een hoofdlens, groothoekcamera en telecamera met 2x optische zoom. Aan de voorkant zit een 32 MP selfiecamera. De Pro-versie komt eveneens met de Snapdragon 8 Gen 1-chipset en heeft een 4600 mAh accu die je oplaadt met een krachtige 120W snellader. De luidsprekers zijn in samenwerking met Harman Kardon geoptimaliseerd.

We wisten eerder al dat de gewone Xiaomi 12 komt met een 6,28 inch AMOLED-scherm dat een Full HD-resolutie en een 120 Hz verversingssnelheid heeft. Het apparaat heeft dezelfde chipset, maar hij komt met een iets kleinere 4.500 mAh batterij en een 67W sneller. Xiaomi kiest voor een andere cameraopstelling met een 50 MP hoofdcamera een 13 MP groothoekcamera en een telecamera die 3x optische zoom biedt. Beide telefoons zullen werken met Android 12 en Xiaomi's MIUI 13-schil. Het design van beide toestellen zal ook erg vergelijkbaar zijn.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Xiaomi 12 (Pro) nu volledig gelekt voor lancering: dit weten we

Prijzen en beschikbaarheid

Het punt waar op dit moment nog het minste over bekend is, is de informatie rond de prijs en de lanceringsdatum in Nederland en België. Verwacht wordt dat de Xiaomi 12 minstens 512 euro kost en dat geldt voor het basismodel met 8 GB RAM en 12 GB opslag. Ben jij benieuwd naar deze telefoons? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over de Xiaomi 12
Xiaomi 12 (Pro) nu volledig gelekt voor lancering: dit weten we

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk