Xiaomi 12 met Snapdragon 8 Gen 1 en MIUI 13 wordt volgende week gelanceerd

Xiaomi 12 met Snapdragon 8 Gen 1 en MIUI 13 wordt volgende week gelanceerd

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Een Xiaomi-medewerker heeft via Twitter laten weten wanneer de nieuwe 12-reeks te zien gaan krijgen. De Chinese lancering is volgende week en daarna zal de telefoon ook naar andere regio's komen.

Lancering Xiaomi 12

Toen Qualcomm eerder deze maand de Snapdragon 8 Gen 1 onthulde, was Xiaomi er als de kippen bij met goed nieuws. De Xiaomi 12 zal als een van de eerste smartphones met deze nieuwe processor op de markt komen. De Chinese smartphonemaker maakte niet bekend wanneer de nieuwe high-end smartphones gelanceerd zouden worden, maar daar komt vandaag verandering in. Het bedrijf heeft nu officieel de releasedatum van de Xiaomi 12-serie heeft bekendgemaakt.

Zowel op Twitter als op het Chinese Weibo zien we dat Xiaomi op 28 december om 19:30 uur lokale tijd een lanceringsevenement gepland heeft.

Software

Er zijn in ieder geval twee telefoons bevestigd, de Xiaomi 12 en Xiaomi 12 Pro, maar het gerucht gaat dat we mogelijk ook een derde model te zien krijgen met de naam Xiaomi 12X. Zoals bevestigd door Lei June, CEO van Xiaomi, wordt de Xiaomi 12 gelanceerd met MIUI 13, de nieuwste versie van de aangepaste skin van het bedrijf. We weten al een tijdje dat Xiaomi deze softwareschil aan het testen is, met zowel Android 11 als Android 12 als basis. het lijkt erop dat de Xiaomi 12 de primeur krijgt.

Design

Xiaomi deelde eerder vandaag ook een teaser van de Xiaomi 12-serie die een kijkje geeft in het design van beide telefoons. Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, zullen de Xiaomi 12 en Xiaomi 12 Pro een vrijwel randloos ontwerp hebben, met boven in het midden een inkeping voor de selfiecamera.

Xiaomi 12 met Snapdragon 8 Gen 1 en MIUI 13 wordt volgende week gelanceerd

Camera's en accu

Volgens eerdere lekken zou de Xiaomi 12 drie 50 MP-camera's aan de achterkant hebben, bestaande uit een 50 MP hoofdcamera, een 50 MP groothoekcamera en een 50 MP telelens met 5X optische zoom. Volgens andere geruchten stopt Xiaomi een 5.000 mAh exemplaar in zijn telefoon. Het apparaat kan ook opladen met een 100W oplader.

Kijk jij uit naar de nieuwe telefoons in de Xiaomi 12-serie? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Populairste berichten over de Xiaomi 12

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk