Xiaomi 12 eerste renders gelekt: klein scherm maar grote accu

Xiaomi 12 eerste renders gelekt: klein scherm maar grote accu

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De eerste beelden van de Xiaomi 12 zijn gelekt door de betrouwbare geruchtenverspreider OnLeaks. Xiaomi kiest voor een veel kleiner scherm vergeleken met zijn zijn voorganger, maar toch krijgt de telefoon een grote 5.000 mAh accu. Dit weten we alvast.

Xiaomi 12

Met de Xiaomi 12 kiest het groeiende Chinese merk voor een andere aanpak, dat ontdekken we in de nieuwe renders van de geruchtenverspreider OnLeaks. De telefoon krijgt namelijk een 6,2 inch Full HD-scherm, vergeleken met het enorme 6,81 inch QHD-paneel van de Mi 11. Het scherm heeft wel nog steeds gebogen randen. Er is ook plaats voor een in-screen vingerafdrukscanner en de selfiecamera komt dit keer in het het midden van het scherm.

Gebruikers die een groter scherm verkiezen, worden vermoedelijk dit jaar vermoedelijk doorverwezen naar de andere varianten van de reeks. Recent zagen we ook lekken van de Xiaomi 12 Pro de Xiaomi 12 Ultra. Toen konden we al zien dat beide varianten een groter scherm krijgen.

5.000 mAh accu, 100W snelladen

Opmerkelijk genoeg betekent een kleiner scherm niet dat de Xiaomi 12 een veel kleinere accu krijgt. Volgens geruchten stopt Xiaomi een 5.000 mAh exemplaar in zijn telefoon. De Xiaomi 12 wordt daarmee iets dikker en meet 8,6 in plaats van 8,1 mm bij de Mi 11.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Xiaomi 12 eerste renders gelekt: klein scherm maar grote accu

Het apparaat kan ook opladen met een 100W oplader. Daarmee laadt de telefoon vermoedelijk iets trager op dan de Xiaomi 11T Pro die de fabrikant dit najaar uitbracht met een 120W oplader. Verder weten we al dat hij zal werken met de nieuwe Snapdragon 8 Gen 1. Alles wat we tot hiertoe al weten over de Xiaomi 12-reeks kan je hier ontdekken.

Wat denk jij over de renders die je hier te zien krijgt. Vind je het een goede keuze van Xiaomi om een kleinere Xiaomi 12 uit te brengen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk