WhatsApp Communities wordt eindelijk uitgerold, bèta eerst

WhatsApp Communities wordt eindelijk uitgerold, bèta eerst

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Na de emoji-reacties kunnen we nu snel de Communities in WhatsApp verwachten. De functie werd in april officieel aangekondigd en is nu beperkt in WhatsApp Beta te vinden.

Wat zijn WhatsApp Communities?

De WhatsApp Communities lijken erg op de groepen die al in de chatapp te vinden zijn, maar toch zijn de Communities anders. Je kan ze beter omschrijven als subgroepen met groepsbeheerders ofwel moderators. Die leden hebben meer rechten in zo'n subgroep en kunnen bijvoorbeeld berichten uit de groep verwijderen. Beheerders kunnen een Community aanmaken en ook weer groepen binnen de Community starten. Communities zijn daarnaast niet openbaar. Alleen beheerders kunnen mensen uitnodigen om lid te worden.

Gerelateerde artikelen

Voorbeelden van Communities

  • Met Communities kan een schooldirecteur bijvoorbeeld alle ouders op één plek samenbrengen om belangrijk nieuws te delen en groepen opzetten over specifieke lessen, buitenschoolse activiteiten of vrijwilligersbehoeften.
  • Je kan als voetbalploeg meerdere Communities maken, dan zou er bijvoorbeeld een aparte chatgroep zijn voor de spelers, eentje voor de raad van bestuur en de technische staf. De trainers zitten zowel samen in een chatgroep met de spelers als met de technische staf.

Waar zijn de Communities in WhatsApp te vinden?

De Communities in WhatsApp zijn nog niet voor iedereen beschikbaar. Wel kunnen de eerste gebruikers van WhatsApp Beta (versie 2.22.19.3) er al mee aan de slag. WABetaInfo heeft een screenshot van de nieuwe functie gedeeld. De Communities zijn links bovenin de chatapp te vinden, op de plek van het camera-icoon.

WhatsApp Communities wordt eindelijk uitgerold, bèta eerst

Als je de Communities al ziet, kan je al beginnen met het maken van een community door maximaal 10 groepen toe te voegen: deze groepen worden 'subgroepen' genoemd en ze ondersteunen maximaal 512 deelnemers. Een communitylid kan kiezen bij welke subgroep hij zich wil aansluiten op basis van zijn persoonlijke voorkeuren en hij kan een subgroep verlaten zonder een community te verlaten. Communitybeheerders kunnen een community ook uitschakelen als ze deze niet meer willen gebruiken, en andere leden kunnen de community aan WhatsApp melden als deze hun voorwaarden schendt.

Na het aanmaken van een community wordt er automatisch een nieuwe groep aangemaakt door WhatsApp: dit is de aankondigingsgroep. Dankzij deze groep kunnen communitybeheerders berichten sturen die altijd zichtbaar zijn voor alle leden van de community.

Zie jij de Communities al in WhatsApp Beta? Laat het ons weten in de reacties.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk