Kan je veel websites niet openen? Dit is er aan de hand

Kan je veel websites niet openen? Dit is er aan de hand

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Geven bepaalde websites een 500-foutmelding? Kun je bepaalde afbeeldingen niet zien? Dan ben je niet de enige want het probleem ligt bij het bedrijf Cloudflare. Dit is er aan de hand.

Update 09:25 uur: Cloudlfare heeft een oplossing geïmplementeerd en houdt de resultaten in de gaten. Geleidelijk zullen veel websites (deels) weer gaan werken. We hebben dit artikel bijgewerkt.

Hoe werkt Cloudflare?

Cloudflare is een Amerikaans bedrijf dat internetdiensten levert aan websites. Denk aan DNS-resolvers, maar ook bescherming tegen onder andere DDoS-aanvallen en je kan gebruik maken van een beveiligde verbinding. De website Hypernode legt de dienstverlening van Cloudflare in heel eenvoudige taal uit:

Cloudflare plaatste tussen de website en de webserver hun eigen dienst in de vorm van een enorm wereldwijd netwerk. Bezoekers van websites communiceren nu niet direct meer met de server, maar met het Cloudflare netwerk wat alle informatie van de website al een keer heeft opgeslagen en per locatie laadt. Stel een website is gehost in Duitsland en iemand uit Amerika probeert verbinding te maken met deze website dan moet het verzoek tussen de website en de webserver een enorme afstand afleggen. Cloudflare lost dit op door een enorm netwerk aan servers aan te bieden over de hele wereld. Die persoon uit Amerika hoeft dus niet helemaal meer met een server uit Duitsland te verbinden, maar doet dit met de dichtstbijzijnde Cloudflare server ergens in Amerika.

Cloudflare kampt met storing

Zodra Cloudflare een storing heeft, hebben al die websites die gebruik maken van hun diensten te kampen met een storing. En dat is er nu aan de hand. Op de redactie lopen we nu ook tegen die problemen aan. Veel afbeeldingen in ons cms werken momenteel niet, we kunnen bepaalde websites niet raadplegen die gebruik maken van de diensten van Cloudflare, alleen ons koffieapparaat werkt nog naar behoren.

Cloudflare is op de hoogte van de problemen, zo meldt het bedrijf op Twitter, en het werkt aan een oplossing. Op de statuswebsite van Cloudflare is te zien dat het bedrijf het probleem heeft gevonden en een update aan het uitrollen is: "De volgende update wordt binnen 15 minuten verwacht."

Heb jij last van de problemen met websites of platformen? Of werken ze weer? Is die vervelende 500 Internal Server Error op jouw monitor te zien? Discussieer mee in de reacties hieronder.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk