Elektrische Volvo Polestar 2 eerste auto met Android Automotive

Elektrische Volvo Polestar 2 eerste auto met Android Automotive

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Android Automotive

Android zal op steeds meer apparaten verschijnen, en binnenkort ook op auto's. Nu was het al mogelijk om Android Auto in bepaalde auto's te gebruiken: sluit je smartphone aan en geselecteerde apps zoals Spotify, Tune In Radio en Google Maps kan je op je scherm van je auto bedienen. Embedded Android for Automotive, zoals de volledige naam van het besturingssysteem bedraagt, gaat echter nog een stapje verder. Android Automotive is speciaal voor auto's gemaakt. Hiermee kan je niet alleen Android-apps bedienen als Google Maps of Spotify, maar ook zaken als de airco, zonnedak of ramen. De Google Assistent en een Play Store zijn ook aanwezig.

Volvo en Android

Tijdens Google I/O in mei dit jaar werd er al een demonstratie van Android Automotive in de Volvo XC40 gegeven. Eerder werd al duidelijk gemaakt dat zowel Volvo als Audi van plan waren Automotive de komende jaren in hun auto's te gaan plaatsen. Tot nu toe hadden we niet meer informatie dan dit.

Nu is Polestar, een onderdeel van Volvo, naar buiten gekomen met meer nieuws. De Polestar 2 wordt de eerste auto met Android Automotive. In het persbericht van Volvo wordt de naam 'Google Android HMI' gebruikt, maar de beschreven functionaliteiten - de eerste ingebouwde versie van Google Assistent in een auto - klinkt hetzelfde als Android Automotive. Hieronder zie je enkele eerder vrijgegeven foto's van Android Automotive in een Volvo.

Volvo geeft verder nog wat informatie over de auto, inclusief onderstaande foto. De Polestar 2 is de eerste volledige elektrische auto van de Volvo-groep. De theoretische range zal rond de 482 kilometer liggen, en er zal rond de 400 pk aanwezig zijn. De auto wordt een vierdeurs.

Volvo Polestar 2

De Polestar 2 zal rond de 40.000 euro kosten en in productie gaan nadat deze dit jaar wordt gestart voor de hybride Polestar 1. Volvo noemt de Tesla Model 3 specifiek bij naam: deze auto is volgens Volvo een directe concurrent van ze. De Polestar 2 zal ergens de komende weken definitief worden gelanceerd waarna meer details bekend worden gemaakt. Ik vind dat deze auto prima geschikt is als leaseauto voor alle werknemers van Androidworld. Wat jij, Dim?

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk