Bevestigd: verwisselbare accu voor Samsung Galaxy XCover 6 Pro

Bevestigd: verwisselbare accu voor Samsung Galaxy XCover 6 Pro

De Samsung Galaxy XCover 6 Pro, een aankomende rugged smartphone, zal werken met een verwisselbare accu. Dat blijkt uit een handleiding van de telefoons die alvast is gelekt. Die onthult ook nog meer details over de telefoon.

Samsung Galaxy XCover 6 Pro

Samsung heeft plannen om de XCover 6 Pro opnieuw uit te rusten met een accu die je kan verwijderen uit de behuizing. Het merk blijft daarmee trouw aan de ontwerpen van zijn vorige rugged toestellen: de XCover 5 en de XCover Pro. Samsung heeft de informatie zelf gelekt nadat een handleiding van de XCover 6 Pro online heeft geplaatst nog voor het toestel is aangekondigd.

Eerder is al over de telefoon gelekt dat hij werkt met de Snapdragon 778G-chipset, dat is de processor die we kennen van de Realme GT Master Edition en de Samsung Galaxy A52s. Daarnaast krijgen we in de handleiding te zien dat het apparaat een 3,5 mm audiojack heeft, een vingerafdrukscanner aan de zijkant en een microSD-slot. Op de achterzijde komt naast de hoofdcamera ook een groothoeklens, en de handleiding bevestigt dus wat we eerder in gelekte renders hebben kunnen zien. De telefoon komt daarnaast met de Enkele opname-functie, een videostabilisatiefunctie en ondersteuning voor Samsung DeX.

Bevestigd: verwisselbare accu voor Samsung Galaxy XCover 6 Pro
Beeld uit de gelekte handleiding van de XCover 6 Pro

Verwisselbare accu populair

De Samsung Galaxy XCover 6 Pro zal vermoedelijk de krachtigste telefoon worden die werkt met een verwisselbare accu. De vraag is of Samsung met de telefoon daardoor een bredere doelgroep kan aanspreken dan alleen de gebruikers die hem kopen om zijn rugged behuizing. Uit een recente AW Poll blijkt dat maar liefst 80 procent van onze lezers enthousiast worden van verwisselbare accu's. En toch zijn deze telefoons een zeldzaamheid geworden om verschillende redenen.

Op 13 juli weten we alles over de Samsung Galaxy XCover 6-serie, want dan worden de toestellen aangekondigd. Ze verschijnen samen met een rugged tablet: de Galaxy Tab Active 4 Pro. Er is nog maar weinig over dat product bekend, buiten dat hij verschijnt met een stylus. Zou jij deze rugged telefoon overwegen omdat hij een verwisselbare accu heeft? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Samsung
Samsung Galaxy XCover 6 Pro
4050 mAh
6,6 inch - px
128 GB GB
Qualcomm Snapdragon 778G

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy XCover 6 Pro

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties