Zo kun je straks je WhatsApp-chatgeschiedenis overzetten naar Telegram

Zo kun je straks je WhatsApp-chatgeschiedenis overzetten naar Telegram

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Telegram maakt het mogelijk voor WhatsApp-gebruikers om hun chats over te zetten naar Telegram. De importfunctie werkt vooralsnog alleen op iOS

Commotie rondom WhatsApp 

Telegram en Signal plukken de vruchten van het recente verzet tegen WhatsApp. De laatste gaat namelijk zijn privacyvoorwaarden aanpassen. Telegram en Signal hebben hierdoor de afgelopen weken enkele honderdduizenden gebruikers erbij gekregen en hun groei lijkt niet snel te stoppen. In een poging om nog meer WhatsApp-gebruikers aan te trekken, hebben beide apps gewerkt aan het introduceren van nieuwe functies om op één lijn te komen met de Facebook Messenger. Zo heeft Signal onlangs een aangepaste achtergrond en ondersteuning voor geanimeerde stickers aan de app toegevoegd om nieuwe gebruikers een vertrouwde ervaring te bieden. Nu voegt Telegram een nieuwe tool toe in versie 7.4 waarmee gebruikers hun WhatsApp-chatgeschiedenis eenvoudig naar de app kunnen overzetten.

Gerelateerde artikelen

WhatsApp-chatgeschiedenis importeren in Telegram

Versie 7.4 van Telegram wordt momenteel uitgerold naar iOS-gebruikers via de App Store. De update brengt een nieuwe importfunctie waarmee gebruikers hun chatgeschiedenis van andere apps, waaronder WhatsApp, Line en KakaoTalk, naar Telegram kunnen migreren. De migratietool is echter nog niet voor alle iPhone-gebruikers beschikbaar. Het lijkt er namelijk op dat Telegram de vermelding van de migratietool te vroeg online heeft gezet. De chat-app verwijderde de tekst in een volgende update die snel volgde.

Zo kun je straks je WhatsApp-chatgeschiedenis overzetten naar Telegram

Zo werkt het

Het lijkt er dus op dat er nog steeds aan wordt gewerkt. Toch is het 9to5Mac al gelukt om de functie uit te proberen en het werkt als volgt:

  1. Open WhatsApp
  2. Open de chat die je wilt exporteren en tik op de naam van je contactpersoon
  3.  Tik op de drie puntjes rechts bovenin en dan op Meer en Chat exporteren
  4. Kies uit de opties Media bijvoegen of Niet bijvoegen 
  5. WhatsApp maakt vervolgens een zip-bestand van de chatgeschiedenis die je kunt delen
  6. Selecteer Telegram in het deelmenu dat verschijnt en selecteer de contactpersoon waaraan je de chatgeschiedenis wilt toewijzen
  7. Tik op de Importeren
Zo kun je straks je WhatsApp-chatgeschiedenis overzetten naar Telegram

Wanneer voor Android?

We verwachten dat de chat-app de tool de komende dagen op grotere schaal zal vrijgeven. Vooralsnog heeft Telegram het niet gehad over een vergelijkbare optie voor gebruikers op Android. De mogelijkheid om je WhatsApp-geschiedenis makkelijk te importeren in Telegram is in ieder geval nog een klap in het gezicht van WhatsApp. Wat vind jij van deze functie. Zou je sneller overstappen als je makkelijk je chatgeschiedenis kunt meenemen naar Telegram? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Bedankt voor de tip, Tom!

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk