Telegram laat je nu emoji op andermans berichten plaatsen

Telegram laat je nu emoji op andermans berichten plaatsen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Je kon al een emoji onder iemands reactie zetten door gewoon zelf een bericht te typen, maar nu kun je geheel à la Slack en Trello een emoji plaatsen op iemands bericht. Dat is handig, want hiermee hangt de emoji onder dat bericht en is het duidelijker waarop je met een smiley reageert. Het is bovendien mogelijk om berichten met spoilers te vervagen.

Emoji-reacties op Telegram

De reactietoevoeging per bericht is een welkome toevoeging aan de WhatsApp-look-a-like, want hierdoor hoeft er niet een heel nieuw bericht te worden gestuurd en kun je specifieker laten zien op welk bericht je zo reageert. In groepsgesprekken kun je op de emoji drukken om te zien hoe vaak deze is gekozen.

Wil je een berichtje gewoon met een simpele ‘is goed’ of ‘top’ of ‘doen we’ beantwoorden, dan kun je er twee keer op tikken en krijgt het een duimpje. Wil je een andere emoji kiezen, dan hoef je op je Android alleen één keer op een bericht te tikken (bij iOS moet je het langer ingedrukt houden).

Berichten vertalen

Het is ook mogelijk om berichten uit een andere taal te laten vertalen door Telegram. Je kunt de vertaalfunctie aanzetten via Instellingen > Taal. Het is aan jou om te kiezen welke talen er al dan niet worden vertaald. Je moet hiervoor op een bericht tikken en kiezen voor ‘Translate’ (Vertalen).

Het fijne voor mensen die in groepsgesprekken graag over films en series praten, dat is dat er nu ook vervaagbare berichten zijn te maken. Dan kun je mensen waarschuwen in je bericht voor spoilers, en kunnen ze zelf kiezen of ze op het bericht tikken om het toch volledig weer te geven.

Gerelateerde artikelen

QR-codes genereren

Tot slot schrijft Telegram dat je QR-codes kunt genereren voor alle gebruikers die een openbare gebruikersnaam hebben. “Dit werkt ook voor groepen, kanalen en bots, waardoor het gemakkelijk is om iemand je favoriete blog of fanclub te laten zien. Tik op het nieuwe QR-codepictogram naast de gebruikersnaam van een persoon (of op de infopagina van een chat), kies de kleuren en het patroon die het beste passen en druk, post of deel je QR-code met andere apps.”

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Kortom, er komt vanalles naar Telegram toe zo aan het begin van het nieuwe jaar. Welke nieuwe functie spreekt jou het meeste aan? Laat het achter onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk