TCL demonstreert vouwbare klaptelefoon tijdens CES

TCL demonstreert vouwbare klaptelefoon tijdens CES

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zijn een aantal interessante smartphoneconcepten getoond. Zo demonstreerde TCL zijn Project Chicago.

Chicago Project

Het Chicago Project omvat een prototype van een vouwtelefoon en met dit concept laat TCL zien hoe vergevorderd zij momenteel zijn op het gebied van foldables. GSMArena heeft deze telefoon in handen gehad en deelt de eerste indrukken van dit vouwtoestel. Volgens GSMArena wil TCL een vouwtelefoon voor consumenten uitbrengen die goedkoper wordt dan de huidige vouwbare telefoons.

Gerelateerde artikelen

Nu dan eerst de vouwbare telefoon. Zoals je in de foto's ziet, past de klaptelefoon perfect in de categorie waar de Samsung Galaxy Z Flip 3, de Motorola Razr 5G, en de in december aangekondigde Huawei P50 Pocket zich ook bevinden. Het is namelijk een clamshell of klaptelefoon die over de breedte naar binnen vouwt. Er is daarnaast ook een schermpje aan de buitenzijde van de concepttelefoon te zien, waar onder andere de klok, snelle instellingen zoals de zaklamp en de notificaties te vinden zijn. Je kan het schermpje ook gebruiken als camerazoeker voor selfies met de hoofdcamera.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

TCL demonstreert vouwbare klaptelefoon tijdens CES

Het vouwbare OLED-scherm heeft een resolutie van 1080 x 2400 pixels. Het vouwmechanisme lijkt in grote lijnen op dat van Samsung, maar de ruimte erin lijkt minder groot waardoor stof minder kans heeft. De manier waarop het scherm van de concepttelefoon in het midden vouwt, lijkt ook iets anders te zijn. Hoewel er nog steeds een vouw aanwezig is, lijkt deze zich over een groter oppervlak te verspreiden.

Verdere specificaties zijn niet bekend gemaakt. TCL Nederland laat het volgende aan Androidworld weten over Chicago Project: "De opvouwbare apparaten met de naam Chicago Project werden getoond op de CES, maar zullen niet commercieel beschikbaar zijn voor de markt (zoals TCL al eerder heeft aangekondigd in september)."

Dat er vraag naar is, is duidelijk. Volgens een onderzoek is het aantal verkochte vouwbare smartphones vorig jaar verdriedubbeld. Androidworld verwacht komend jaar ook veel meer vouwbare telefoons te gaan zien, hopelijk voor een aantrekkelijker prijs.

Wat verwacht jij van 2022 op het gebied van vouwbare telefoons en welke vormfactor zie jij graag (terug)komen? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk