'Sony Xperia 1 IV wordt nog duurder dan zijn voorganger'

'Sony Xperia 1 IV wordt nog duurder dan zijn voorganger'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Op 11 mei kondigt Sony naar alle waarschijnlijkheid zijn nieuwe vlaggenschip, de Sony Xperia 1 IV, aan. Volgens de nieuwste geruchten hoeven we van dit toestel helaas weinig spannends te verwachten. Al is de vermoedelijke prijs van 1399 euro misschien wel spanning genoeg. Wat laten de nieuwste geruchten ons verder precies weten?

Sony Xperia 1 IV

In een eerder artikel schreven we al over de teaservideo die Sony online had gezet. In deze video laat Sony weten dat het tijd is om een nieuwe Xperia aan de wereld te tonen. De naam van het toestel is officieel nog niet bekend, maar als we Sony een beetje kunnen inschatten dan zal het toestel de fijne naam 'Xperia 1 IV' (Spreek uit als 'Xperia één mark 4') meekrijgen.

Eerdere renders gaven ons verder al een goed beeld van het aankomende vlaggenschip. Zo zal het toestel een nieuwe 50 MP hoofdcamera krijgen en wederom beschikken over een 3.5mm audio jack én een 4K OLED-paneel met een 21:9-schermverhouding. De Sony Xperia IV wordt, zoals het ernaar uitziet, hiermee dus de opvolger van de Xperia 1 III en niet de opvolger van de Xperia Pro-I.

Eigenzinnig

Sony doet al jarenlang eigenzinnige dingen en lijkt dit met de Xperia 1 IV weer te gaan. Het merk heeft zijn eigen filosofie welke een beetje tegen de stroom lijkt in te gaan. Sebastien zei er in zijn review dan onder andere ook het volgende over:

Sony doet erg zijn best om heel wat specifieke doelgroepen aan te spreken: van gamers, tot fotografen en muziekfanaten. Alleen maakt het bedrijf soms erg eigenzinnige koppige keuzes waardoor de Xperia 1 III er nooit in slaagt om die brede doelgroep echt succesvol aan te spreken. De telefoon duwt zichzelf telkens onbedoeld richting een niche.   

Sebastien over de Sony Xperia 1 III

We zien bij Sony dan ook altijd een aantal kenmerken terugkomen. Zo houdt het altijd een aantal jaar vast aan één design, iets wat we bijvoorbeeld jarenlang zagen bij de Sony Xperia Z en zijn opvolgers. Maar ook nu zien we dit gebeuren bij de Xperia 1-lijn van het merk. Sony wil zich daarnaast nog wel eens (stuk)bijten op één bepaald kenmerk van een toestel en hier vervolgens vol voor gaan, ook als de markt hier eigenlijk niet echt op staat te wachten Denk bijvoorbeeld aan de verschillende camera-apps die het bedrijf altijd meelevert en de (dure) 4K-schermen, om over de bijzondere namen van de toestellen nog niet eens te spreken.

Gerelateerde artikelen

1399 euro, en wat nog meer te verwachten op 11 mei?

Op 11 mei zal Sony naar alle waarschijnlijkheid de Xperia 1 IV aan de wereld tonen en volgens nieuwe geruchten zal de fabrikant het toestel een prijskaartje meegeven van maar liefst 1399 euro. Hiermee wordt het toestel 100 euro duurder dan voorganger, welke een prijskaartje van 1299 euro meekreeg. Naar alle verwachting zal Sony ook de Sony Xperia 10 IV aankondigen. Een midrange-toestel met een prijs van 499 euro.

Wat vind jij van de prijs van de Sony Xperia 1 IV en de overige kenmerken van het toestel? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Sony Xperia 1 IV kopen
Sony Xperia 1 IV kopen
Sony Xperia 1 IV kopen

Sony Xperia 1 IV kopen

De Sony Xperia 1 IV is een veelzijdig vlaggenschip voor consumenten die een telefoon zoeken die alles aankan. Hij komt met een hele reeks verbeteringen: van het scherm tot de camerasopstelling, een beter geluid en een focus op livestreaming en geluidsopname.

1.399 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk