Snapdragon 888 Plus officieel: dit is verbeterd aan de chipset

Snapdragon 888 Plus officieel: dit is verbeterd aan de chipset

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Qualcomm heeft een nieuwe versie van zijn Snapdragon 888 aangekondigd. De Snapdragon 888 Plus heeft niet alleen een hogere kloksnelheid, maar komt met meer rekenkracht voor toepassingen met kunstmatige intelligentie.

Snapdragon 888

Elk jaar geeft Qualcomm in de zomer zijn krachtigste nieuwe chipset een kleine facelift. Die komt in de vorm van de Plus-versie, en dat is een overklokte variant met krachtigere prestaties. De Snapdragon 888 Plus is nu aangekondigd, dat maakt de chipmaker bekend in een persbericht.

Ook dit keert is Qualcomm erin geslaagd om meer kracht te halen uit de 'prime core' van zijn huidige Snapdragon 888. De Plus-versie heeft een kloksnelheid van 2,995 GHz, dus net geen 3 GHz. De gewone variant bereikte daarentegen 2,84 GHz met zijn processorkernen.

Snapdragon 888 Plus officieel: dit is verbeterd aan de chipset

Verbeterde AI-engine

Daarnaast heeft Qualcomm aan de AI-engine gesleuteld, ofwel het gedeelte van de chip dat los staat van de processor en de berekeningen uitvoert voor toepassingen op basis van kunstmatige intelligentie. De nieuwe Hexagon 780 levert 32 TOPS, dat staat voor Tera Operations Per Second. Bij de Snapdragon 888 was de AI-engine goed voor 26 TOPS, en het is dus een prestatiewinst van zo'n 20 procent.

Gerelateerde artikelen

Naast de verbeteringen die we zonet besproken hebben, is de Snapdragon 888 Plus volledig identiek aan zijn oudere broertje. Hij komt nog steeds met onder meer de Snapdragon X60-modem voor 5G en de Adreno 660-gpu. De fabrikanten Xiaomi, Motorola, ASUS en Vivo gaven alvast aan dat ze een telefoon uitbrengen die met de Snapdragon 888 Plus draait. We verwachten de eerste toestellen in het derde kwartaal van 2021.

Recent lekten een heleboel details over de opvolger van de Snapdragon 888. En dan bedoelen we niet deze Plus-versie, maar wel de chipset die volgend jaar in de meeste toptelefoons een plaats krijgt. Alle bekende details kan je hier ontdekken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk