Scrollen op de telefoon populair tijdens avondeten en tv-kijken

Scrollen op de telefoon populair tijdens avondeten en tv-kijken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Bijna vier op de tien Nederlanders kijkt op zijn of haar mobiele telefoon tijdens het tv-kijken. Dat blijkt uit een onderzoek van Pricewise. Daarnaast kijken veel mensen ook graag tv tijdens het avondeten.

Ineens kan iedereen multitasken

Multitasken, Nederlanders kunnen het gewoon. Zo heeft bijna vier op de tien Nederlanders (38%) scrolt op de mobiele telefoon tijdens het tv-kijken. Drie op de tien (30%) Nederlanders kijkt tijdens het avondeten naar de tv.

Generatie Z spant de kroon, blijkt uit het onderzoek: “Meer dan de helft van deze groep, maar liefst 55%, zegt vaak zijn of haar mobiele telefoon te gebruiken tijdens het tv-kijken.” Babyboomers worden met slechts 20% het minst afgeleid door de smartphone tijdens het tv-kijken.

Tv-kijken tijdens het avondeten

Een gesprek voeren tijdens het avondeten zal in veel huishoudens niet aan de orde zijn. Uit het onderzoek kwam namelijk naar voren dat drie op de tien Nederlanders ’s avonds op de bank hun eten naar binnen werken met de tv aan. “Ook hier spant Generatie Z de kroon: 37% van deze groep geeft aan te dineren achter de tv. Direct na deze groep volgen de millennials, waarvan 36% ’s avonds op de bank achter de tv eet.”

Hoe zit dat met jou? Kijk jij tv tijdens het avondeten? En pak je na het eten vervolgens de smartphone erbij terwijl de tv aan staat? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Scrollen op de telefoon populair tijdens avondeten en tv-kijken

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk