'Samsung schrapt de 'Z' in Galaxy Z Fold 4-naam: dit is waarom'

'Samsung schrapt de 'Z' in Galaxy Z Fold 4-naam: dit is waarom'

Samsung gaat de naam van de Galaxy Z-reeks wereldwijd aanpassen. De volgende vouwavre telefoons zullen 'Galaxy Fold 4' en 'Flip 4' heten. De negatieve associatie met het symbool van het Russische leger ligt daarvoor aan de basis.

Samsung Galaxy Z Fold-naam verdwijnt

Op 10 augustus houdt Samsung zijn volgende Galaxy Unpacked-evenement waar we kennis maken met een waaier van nieuwe producten. Van de Galaxy Watch 5-serie tot nieuwe Galaxy Buds 2 Pro-oortjes en vouwbarte telefoons. Samsung zal volgens de geruchtenverspreider Snoopy Tech van de gelegenheid gebruik maken om zijn foldables een andere naam te geven: 'Galaxy Fold 4' en 'Galaxy Flip 4'.

Het is niet de eerste keer dat we berichten horen over het schrappen van de letter 'Z' in de namen. In Oekraïne en heel wat andere landen die tot het voormalige Oostblok behoorden, is dat recent al gebeurd, bij de Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3. Het Russische leger beschouwt 'Z' als een belangrijk strijdsymbool in de oorlog met Oekraïne, en Samsung wilde vermijden dat de letter voor een negatieve bijklank zorgt bij zijn producten.

Terug naar de originele Fold?

Op dit moment heeft Samsung nog niet bevestigd dat de naamswijziging er ook wereldwijd komt. Een ding is zeker, of het nu een 'Galaxy Z Fold 4' wordt of een 'Galaxy Fold 4', de aankomende telefoons zullen niet in Russische winkels liggen. Met de nieuwe naamgeving zouden de telefoons terugkeren naar hun roots, want Samsungs eerste vouwbare telefoon heette ten slotte 'Galaxy Fold', zonder de 'Z'. Vermoedelijk heeft Samsung de naam vanaf het tweede model aangepast zodat consumenten het minder zouden associëren met de originele Fold die met veel kinderfoutjes kwam.

De populairste artikelen over Samsung

Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen

De Samsung Galaxy Z Fold 4 is Samsungs krachtigste smartphone tot nu toe. Bovendien is het het eerste apparaat dat wordt Lees meer

Vanaf 1799 euro

Bestel op

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties