Samsung komt met reparatiemodus om data te beschermen

Samsung komt met reparatiemodus om data te beschermen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Sla een magazine open, ga naar de bioscoop, zap op televisie: je kunt er niet omheen dat Samsung graag wil benadrukken hoe belangrijk het databescherming vindt. Nu heeft het een nieuwe troef in de strijd voor informatieveiligheid: een reparatiemodus waarmee je je data kunt beschermen als je telefoon stuk is en moet worden gefikst.

Reparatiemodus

Het is al vervelend wanneer je je telefoon moet opsturen ter reparatie: een back-up maken als dat kan, maar ook je telefoon een vaak nog onbekende tijd kwijt zijn. Het is vaak veel gedoe en daarbij kun je het niet gebruiken dat mensen ook nog eens in je persoonlijke gegevens gaan snuffelen. Het blijft belangrijk om een back-up te maken voor je je telefoon ter reparatie stuurt, en het blijft onzeker hoe lang je je toestel kwijt bent, maar je kunt in ieder geval zorgen dat een techneut niet alles op je telefoon zomaar te zien krijgt.

De mogelijkheid is op dit moment alleen beschikbaar in Zuid-Korea, het thuisland van het merk. Als de reparatiemodus wordt geactiveerd, dan is het niet mogelijk om foto’s, berichten en informatie over je account in te zien. Moet je je toestel opsturen ter reparatie, dan kan de techneut dus niets zien wat niet voor zijn of haar ogen bestemd is.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy S21

De mogelijkheid is alleen beschikbaar voor Samsung Galaxy S21-toestellen, maar later komt het ook naar andere modellen en waarschijnlijk naar meer plekken op de wereld. Hierover doet het bedrijf echter nog geen uitspraken. Het is ook nog niet bekend naar welke andere toestellen de modus eventueel komt.

Zuid-Koreaanse Galaxy S21-gebruikers kunnen de modus inschakelen door naar de Instellingen van het toestel te gaan en dan naar Apparaatonderhoud te gaan. Opmerkelijk genoeg staat de reparatiemodus onder het kopje ‘Batterij’. Het toestel start vervolgens opnieuw op en dan zie je niet langer foto’s, accountinformatie of berichten. Het gaat daarbij wel alleen om de standaardapps, dus niet om apps die je zelf downloadt.

Samsung komt met reparatiemodus om data te beschermen

Waarschijnlijk denk je nu: maar hoe kom je weer uit die modus? Wel, dat is via hetzelfde menu als het inschakelen, alleen moet je wel je telefoonpatroon tekenen of een vingerafdrukscan gebruiken om dit te bevestigen. Zo wordt voorkomen dat de reparateur alsnog bij je gegevens kan.

Hoe ga jij te werk als je telefoon moet worden gerepareerd? Laat het achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk