Samsung houdt lancering op 17 maart, Galaxy A52 en A72?

Samsung houdt lancering op 17 maart, Galaxy A52 en A72?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung gaat op 17 maart een Galaxy Unpacked-evenement houden waar we nieuwe smartphones te zien krijgen. Het gaat naar verwachting om de Samsung Galaxy A52 en de A72, twee toestellen uit het middensegment.

Samsung Galaxy A-lancering

Op 17 maart is het zo ver, want dan gaat Samsung online een reeks nieuwe smartphones voorstellen. In onze mailbox kregen we een uitnodiging voor 'Galaxy Awesome Unpacked', en het lijkt erop dat die 'Awesome' een hint is naar de Galaxy A-reeks.

We zagen de voorbije weken en maanden heel vaak nieuwe geruchten en renders opduiken over de Galaxy A52 en A72, en een lancering leek zeker dichtbij. De Galaxy A 52 verschijnt in tegenstelling tot de A72 in twee modellen: een gewone variant en eentje met 5G-modem. Beide van die modellen krijgen een 6,5 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2400 x 1080 pixels, maar alleen de 5G-telefoon kan rekenen op een 120 Hz-verversingssnelheid. De 4G-variant heeft een 90 Hz-refreshrate. Dat heeft allemaal met de chipset te maken. De Snapdragon 750G is krachtiger vergeleken met de Snapdragon 720G van de 4G-versie. De Galaxy A52 is ook waterdicht.

Samsung Galaxy A72-verwachtingen

Als we naar de Galaxy A72 kijken dan verwachten om een groter 6,7 inch Full HD AMOLED-scherm te zien. De telefoon gebruikt dezelfde Snapdragon 720G als de A52. Verder is er een opstelling met vier camera's: een 64 Mp hoofdcamera, een 12 MP groothoekcamera, een 8 MP telecamera en tot slot een 2een wat groter 6,7 inch scherm met een Full HD-resolutie en een 90H-refreshrate. De telefoon gebruikt dezelfde Snapdragon 720G als de A52. Verder is er een opstelling met vier camera's: een 64 MP hoofdcamera, een 12 MP groothoekcamera, een 8 MP telecamera en tot slot een 2 MP macrocamera.

Gerelateerde artikelen

Je kan alle verwachte specificaties over de Galaxy A52 hier terugvinden en hier lees je alles over de Samsung Galaxy A72. Verder zou ook nog een derde telefoon gelanceerd kunnen worden, namelijk de Galaxy A82. Al hebben we daar nog maar weinig informatie over zien verschijnen. Kijk jij uit naar de Galaxy A-lancering op 17 maart? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk