Samsung Galaxy Z Fold 4 ondergaat marteltest: dit blijft er van over

Samsung Galaxy Z Fold 4 ondergaat marteltest: dit blijft er van over

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De vouwbare Samsung Galaxy Z Fold 4 is flink onder handen genomen: JerryRigEverything heeft het toestel overgoten met zand, gebogen, bekrast, en hoewel het de test zeker niet heeft overleefd (dat kan ook bijna niet), zijn er diverse punten naar voren gekomen waarop Samsung het goed heeft aangepakt qua stevigheid.

JerryRigEverything

Het probleem met vouwbare telefoons is dat ze niet zo stevig lijken te zijn. Het is immers niet één stuk, maar het zijn twee stukken die aan elkaar zijn bevestigd met een scharnier. Daarnaast is het scherm ook nog eens anders dan we gewend zijn. Geen hard glas, maar juist een zachter materiaal om die vouw mogelijk te maken. Niet bepaald een goede kandidaat voor JerryRigEverything, zou je zeggen.

Gerelateerde artikelen

Zack (hij heet helemaal geen Jerry) is namelijk de man die al jaren alle smartphones die hij tot zijn beschikking heeft tot de grond toe probeert te vernietigen. Hij bekrast ze, hij buigt ze, hij wrijft er wat zand in: het is zijn bedoeling niet zozeer om er een spektakel van te maken dat hij iets stukmaakt: het is juist om de mensen thuis te laten zien: dit is wat je qua stevigheid kunt verwachten van je nieuwe telefoon. Bij een vouwbare telefoon liggen de verwachtingen op dat gebied een stuk lager, maar mede daarom is het verrassend hoe goed Galaxy Z Fold 4 er vanaf komt.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Het toestel verschilt niet heel veel met zijn voorganger, Galaxy Z Fold 3, die vorig jaar verscheen. Wel is hij aanzienlijk dunner. De voorganger deed het ook niet onverdienstelijk in de test: het plastic scherm aan de binnenkant had het moeilijk, maar verder wist het toestel stevig te blijven bij buigen en oké te blijven in het stofgedeelte van het experiment. Hetzelfde blijkt te gelden voor Samsung Galaxy Z Fold 4. Het scharnier is stevig en geeft geen kick wanneer Zack ermee begint te spelen.

Zelfs na een hele berg zand blijft het scharnier zijn werk doen, alsof er niets aan de hand is. Het toestel breekt ook niet zomaar in tweeën wanneer hij de verkeerde kant op wordt gebogen. Kortom, eigenlijk doet Z Fold 4 het net zo goed als nummertje 3, maar dan met een veel dunnere binnenzijde. Indrukwekkend, maar tegelijkertijd ook broodnodig: het meest voordelige toestel kost namelijk maar liefst 1799 euro.

  • Multitasking werkt goed
  • Degelijk scherm
  • Teleurstellende snellaadprestaties
  • Het design moet meer evolueren
Bekijk meer specificaties

Meer weten over Samsung? Lees dan onze Samsung-pagina.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk