'Samsung Galaxy Z Fold 4 en Z Flip 4 blijven achter met snelladen'

'Samsung Galaxy Z Fold 4 en Z Flip 4 blijven achter met snelladen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy Z Fold 4 en de Z Flip 4 krijgen een net iets krachtigere 25W snellaadtechnologie. Ook op het vlak van de accucapaciteit verandert er weinig met de twee apparaten vouwbare telefoons.

Samsung Galaxy Z Fold 4 en Z Flip 4

Er is meer gelekt over Samsung aankomende vouwbare toestellen. De Samsung Galaxy Z Fold 4 en de Z Flip 4 krijgen een kleine upgrade op het vlak van snelladen, want ze gaan gaan opladen met een vermogen tot 25W. Dat is een relatief kleine verbetering vergeleken met hun voorgangers die elk met 15W opladen.

De informatie is afkomstig van de de Chinese regulator 3C die de oplaadsnelheid van de Z Fold 4 en Z Flip 4 heeft geregistreerd. Met een vermogen van 25W wordt in de praktijk geen grote stap voorwaarts verwacht. Vorig jaar bespraken we al in de review van de Z Flip 3, de foldable met zijn clamshell-design, dat het snelladen van de telefoon eigenlijk onaanvaardbaar gezien het prijskaartje van het toestel. Zeker als je kijkt naar een telefoons zoals de Poco F4 GT die 499 euro kost en met zijn 120W snellader in 20 minuten is opgeladen.

Foldables en snelladen

Je zou naar het complexere vouwbare design kunnen verwijzen om de beperkingen met snelladen te verklaren. OPPO - een merk dat doorgaans sterk is in oplaadtechnologie - gebruikt ook 'slechts' een 33W snellader met de vouwbare Find N. Toch weet Huawei langs de andere kant wel een 66W snellader te leveren met zijn nieuwe Mate Xs 2. De Mate Xs, zijn voorganger had al een 55W oplader.

Tot slot is ook gelekt dat de Z Fold 4 en Z Flip 4 geen grote batterij-upgrade krijgen, hoewel ook de accuduur traditioneel een moeilijk aspect is van foldables. De 4.270 mAh accu van de Z Fold 4 blijft dezelfde en de Z Flip krijgt met zijn 3.400 mAh exemplaar een vermeerdering van 100 mAh.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over vouwbare telefoons? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen
Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen
Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen

Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen

De Samsung Galaxy Z Fold 4 is Samsungs krachtigste smartphone tot nu toe. Bovendien is het het eerste apparaat dat wordt geleverd met Android 12L, een speciale versie van Android die door Google is gemaakt voor grote schermen, zoals opvouwbare apparaten.

Vanaf 1799 euro

Winkelen op:

Samsung Galaxy Z Flip 4 kopen
Samsung Galaxy Z Flip 4 kopen
Samsung Galaxy Z Flip 4 kopen

Samsung Galaxy Z Flip 4 kopen

De Samsung Galaxy Z Flip 4 komt met een compact en opvouwbaar design en opvallende kleuren. Je maakt met deze vouwbare telefoon handsfree video's of groep-selfies vanuit verschillende hoeken. Je kunt zelfs bellen, sms'en, je auto ontgrendelen en de SmartThings Scene-widget bedienen vanaf het schermpje aan de voorkant.

Vanaf 1099 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk