Samsung laat Galaxy Watch 4 met Google Assistent zien in video

Samsung Spanje heeft een video op YouTube gezet waarin de Galaxy Watch 4 met Google Assistent de hoofdrol speelt. Deze slimme assistent is nog niet op de populaire smartwatch aanwezig, en dus een voor vele Watch 4-bezitters een veelgevraagde functie.

Galaxy Watch 4 wacht op de Google Assistent

De Galaxy Watch 4-serie bestaat uit twee horloges, een reguliere variant en een Classic-uitvoering. Het zijn de eerste smartwatches die draaien op Wear OS 3. Beide horloges zijn verschillend in uiterlijk en specificaties, en beide komen overeen op het vlak van de Google Assistent. Die is er namelijk niet. Samsungs eigen spraakassistent is wel op de horloges aanwezig en dat is Bixby. Toch willen de meeste eigenaren van de Galaxy Watch 4 de Google Assistent gebruiken voor spraakopdrachten. In augustus van 2021 liet Samsung weten dat de spraakassistent van Google naar de Galaxy Watch 4-horloge zou komen, maar gaf geen tijdsbestek aan.

We zijn inmiddels ruim 8 maanden verder en nu duiken er nieuwe tekenen van de Google Assistent op de Watch 4 op. Samsung Spanje laat in een video zien hoe de Google Assistent op de Watch 4 werkt. De man in de video vraagt zijn Galaxy Watch 4 om muziek op YouTube Music af te spelen door de Assistent op te roepen met "Hey Google".

In februari liet Samsung weten dat de Galaxy Watch 4 krijgt 'spoedig' een update met de Google Assistent zou krijgen. Daarnaast heeft een Amerikaanse telecomprovider vorige week op zijn Watch 4-supportspagina een nieuwe systeemupdate aangekondigd die integratie met Google Assistant mogelijk maakt. Die informatie is inmiddels van de pagina verwijderd. Even later bevestigde Google aan Android Police dat de Assistant-ondersteuning nog niet helemaal gereed was om uit te rollen.

Wanneer krijgt de Galaxy Watch 4 de Google Assistent?

Allemaal tekenen dat het hopelijk niet lang meer duurt, voordat de Google Assistent-update op de Galaxy Watch 4 arriveert. We hebben Samsung Nederland gevraagd of er al enig zicht op de komst van de Google Assistent naar de Galaxy Watch 4. We kregen het volgende antwoord: “Vooralsnog is dit niet duidelijk. Zodra we meer weten, gaan we dit ook communiceren.” Wachten is dus het enige advies dat we jullie voor nu kunnen geven. Zodra er meer bekend is, lees je dat uiteraard op Androidworld.

Beste smartwatch van 2021

Androidworld heeft de Samsung Galaxy Watch 4-serie uitgeroepen als beste smartwatch van 2021. Meer over dit horloge lees je in onze uitgebreide review.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

De Samsung Galaxy Watch 4-serie bestaat uit twee horloges, een reguliere variant en een Classic-uitvoering. De Samsung G Lees meer

Vanaf € 369 euro

Bestel op

Samsung Galaxy Watch 4

De Samsung Galaxy Watch 4-serie bestaat uit twee horloges, een reguliere variant en een Classic-uitvoering. De Samsung G Lees meer

Vanaf € 269 euro

Bestel op

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties