‘Samsung Galaxy Tab S7 Lite kan met maximaal 44 watt snelladen’

‘Samsung Galaxy Tab S7 Lite kan met maximaal 44 watt snelladen’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsungs opvolger van de Tab S6 Lite staat in de startblokken, en zal op korte termijn als de Tab S7 Lite worden uitgebracht. Details over snellaadmogelijkheden van de tablet bleven tot op heden onderbelicht. Productcertificaten van het Chinese 3C bieden ons ditmaal het gehele plaatje.

Samsung Galaxy Tab S7 Lite

Samsung zit in een jarenlange strijd met Apple voor de beste midrange-tablet. Beide fabrikanten zijn gefocust op het midrangesegment met respectievelijk de Tab S Lite-serie en de reguliere iPad. Voor de aanstaande Galaxy Tab S7 Lite-serie heeft Samsung meerdere verbeteringen doorgevoerd, zo zal de tablet verschijnen in een 5G-variant en krijgt hij daarvoor ook een nieuwere chipset – Qualcomms Snapdragon 750G. Niet alle varianten zullen overigens 5G-ondersteuning krijgen, er moet eveneens een versie verschijnen met 4G-ondersteuning (SM-T735) en met wifi-ondersteuning (SM-T730).

Gerelateerde artikelen

3C heeft van de twee laatstgenoemde tablets een deel van de specificaties vrijgegeven. Daaruit valt op te maken dat de Samsung Galaxy Tab S7 Lite, die mogelijk verkocht zal worden als de Galaxy Tab S7+ Lite, ondersteuning krijgt voor 44 watt snelladen (11V/4.05A). Tezamen met de gegevens over de ondersteunde snellaadmogelijkheden, meldt de instantie dat deze tablets niet geleverd worden met een oplader die zulke snelheden kan bijhouden. Er zou namelijk een 15 watt oplader gebundeld worden met de Tab S7(+) Lite.

Flink scherm, nieuwe kleuren

Eerder kwam naar buiten dat Samsung de Tab S7 Lite zal lanceren in een viertal kleuren, waaronder het groen, zwart, roze en zilver. Recent gelekte afbeeldingen van Evan Blass laten een vijfde kleur zien: blauw. Samsung bracht deze kleur eerder ook naar de high-end tablets van zijn Tab S7-serie. Vooralsnog is het niet bekend of alle Samsung Galaxy Tab S7 Lite-variaties beschikbaar zijn in de vijf kleuren. Daarnaast zou Samsung de beschikbare kleuren per land kunnen variëren.

‘Samsung Galaxy Tab S7 Lite kan met maximaal 44 watt snelladen’

Naast het ontwerp van Samsungs aanstaande midrange-tablet kwam eerder naar buiten dat er een 12,4-inch scherm aanwezig zal zijn op te tablet – een flink stuk groter dan het 10,4-inch paneel van de Galaxy Tab S6 Lite. In tegenstelling tot de high-end S7-reeks, krijgt de S7 Lite echter geen OLED-scherm, maar moet de tablet het juist stellen met een LCD-paneel. Details over de batterij van het toestel, evenals de camera's van de tablet, zijn nog onbekend. Wel is bekend geworden dat de S7 Lite-tablet met 5G-ondersteuning achterop twee camera's bevat, in tegenstelling tot één sensor voor de 4G en wifi-varianten.

Galaxy Tab S7 Lite-lancering

Samsung heeft tot op heden geen details vrijgegeven over de Galaxy Tab S7 Lite. Daarmee lijkt het, vergelijkbaar met vorig jaar, een relatief stille lancering te worden zonder eigen lanceringsevent. Er wordt gesproken over een lancering in juni, gecombineerd met de Galaxy Tab A7, maar dat gaat om geruchten. Neem deze details zeker met de nodige korrels zout.

Gerelateerde artikelen

Wat vind jij de keuze van Samsung om de Galaxy Tab S7 Lite te voorzien van 44 watt-snelladen, maar vervolgens enkel een lader mee te leveren van 15 watt? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk