'Samsung Galaxy S23-beeldscherm gaat dit record verbreken'

'Samsung Galaxy S23-beeldscherm gaat dit record verbreken'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De tijd waarin we het beeldscherm van onze smartphone in zonlicht niet meer konden bekijken, is al even voorbij. Bijna alle smartphones hebben tegenwoordig namelijk een dermate helder scherm dat deze nog prima af te lezen is in direct zonlicht. Samsung gaat echter nog een stap verder .

Scherm tot 2200 nits

Volgens meerdere geruchten gaat Samsung een beeldscherm met een piekhelderheid van 2.200 nits integreren in de aankomende Samsung Galaxy S23 Ultra, zo meldt Sammobile. Hiermee zal de telefoon het record voor 'meest heldere beeldscherm in een smartphone' overnemen van Apple. De Apple iPhone 14 Pro heeft namelijk een beeldscherm met een maximale helderheid van 2.000 nits.

Hoe meer nits, des te helderder het scherm kan. Een kleine vergelijking: zo'n vijf jaar geleden hadden we beeldschermen met een piekhelderheid van zo'n 650 nits en drie jaar geleden zagen we 850 nits. Sinds 2021 zijn hier echt grote stappen in gemaakt, toen kreeg bijvoorbeeld de Galaxy S21 namelijk een beeldscherm met een piekhelderheid van 1.300 nits.

Zo'n half jaar geleden heb ik de Samsung Galaxy S22+ getest. Dit toestel heeft een beeldscherm met een maximale helderheid van 1.750 nits. Ik zei er toen in de review het volgende over:

Het beeldscherm van de Galaxy S22 Plus is werkelijk waar een genot om naar te kijken. Met 1.750 nits is het beeldscherm in direct zonlicht vanuit alle hoeken nog perfect af te lezen. Hiermee is het scherm van de Galaxy S22 Plus misschien wel het beste dat ik ooit heb gezien.

Steviger glas

Naast het feit dat de beeldschermen van de Galaxy S23-serie waarschijnlijk nog helderder gaan worden in vergelijking met hun voorgangers, zullen de panelen ook beter bestand zijn tegen krassen en valschade. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen de telefoons uit de S23-serie namelijk een nieuwe versie van Corning Gorilla Glass. Je leest hier meer over Gorilla Glass.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk