'Samsung Galaxy S22 Ultra is de meest populaire Note in jaren'

'Samsung Galaxy S22 Ultra is de meest populaire Note in jaren'

De geruchtenverspreider Ice Universe stelt dat Samsung met zijn Galaxy S22 Ultra op schema ligt voor wat betreft verkopen. De telefoon zou volgens prognose de 11 miljoen verkochte exemplaren behalen en daarmee de populairste 'Note' in jaren zijn.

Samsung Galaxy S22 Ultra is populair

Ice Universe meldt op het Chinese Weibo de volgende cijfers per Galaxy Note-serie:

Het verwachte aantal verkochte exemplaren van de Samsung Galaxy S22 Ultra zal volgens dit bericht uitkomen op ongeveer 10,9 miljoen stuks. Als dat klopt, dan ligt Samsung weer helemaal op schema ten opzichte van de Galaxy Note 8 die ruim 10 miljoen keer over de toonbank is gegaan. In de jaren erna is de Note-serie uitgebreid met meer varianten, maar de populariteit van de grote smartphone met S Pen is gedaald. De Galaxy Note 20-serie is daarvan het voorbeeld met 7,5 miljoen verkochte exemplaren.

In 2021 bleef het stil rondom de Note terwijl de geruchtenmolen op volle toeren draaide. Een Galaxy Note 21 en Note 21 Ultra kwamen er niet.

Samsung bevestigde dit jaar de vele geruchten omtrent het einde van de phablet: het bedrijf was definitief gestopt met de Galaxy Note-serie. In plaats daarvan zou de Galaxy S Ultra line-up de 'erfenis' van de Note overnemen en de Samsung Galaxy S22 Ultra is hier het resultaat van.

Samsung gooit het met de Galaxy S22 Ultra over een hele andere boeg. Ik kreeg bij het zien van de S22 Ultra meteen 'Note-vibes'. De vele geruchten klopten dus, Samsung heeft zijn S Ultra en Note Ultra samengesmolten tot één S Ultra. Wat er voor me ligt is qua uiterlijk, de opvolger van de Galaxy Note 20 Ultra. Alleen krijgt het toestel de naam, Galaxy S22 Ultra.

Juiste stap van Samsung

Als we kijken naar bovenstaande prognose, dan is dit een juiste stap van Samsung geweest. Samsung heeft twee premium telefoons samengesmolten tot één telefoon met als resultaat de S22 Ultra. Dit toestel is wereldwijd goed ontvangen, zowel door de consument als door de pers. Ook wij hebben het toestel uitgebreid getest, onze review lees je hier.

De S22 Ultra kreeg overigens wel een aanzienlijke adviesprijs vanaf 1249 euro. Momenteel betaal je voor de 128 GB-variant ongeveer 1160 euro en je krijgt nu tijdelijk 100 euro retour op de aanschaf.

Samsung Galaxy S22 Ultra

De Samsung Galaxy S22 Ultra is bestemd voor degenen die de beste prestaties en camera's in een telefoon willen hebben, d Lees meer

Vanaf 1249 euro

Bestel op

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties