Gerucht: Samsung Galaxy S22 FE krijgt een MediaTek Dimensity 9000-chipset

Gerucht: Samsung Galaxy S22 FE krijgt een MediaTek Dimensity 9000-chipset

De Dimensity 9000 is de chipset van MediaTek voor high-end smartphones, en is onder andere te vinden in de Chinese variant van de OPPO Find X5 Pro. Als de geruchten kloppen, dan zullen we deze chipset in meer telefoons gaan zien. Het zou gaan om een van de grootste smartphonefabrikanten, Samsung.

MediaTek-chipset in een Samsung-telefoon

De krachtige MediaTek Dimensity 9000 krijgt een plekje in een nieuwe Galaxy-smartphone met een 4.500 mAh-accu en een prijs tussen de 3000 en 4000 Chinese yuan. Dat meldt een tipgever via Notebookcheck. Deze tipgever geeft aan dat de Dimensity 9000 vermoedelijk in de Samsung Galaxy S22 FE of de Galaxy A53 Pro terecht komt. De laatste lijkt ons niet aannemelijk omdat Samsung nog nooit een Pro-model heeft uitgebracht voor een Galaxy A-serie telefoon. Een MediaTek-chipset in de Galaxy S22 FE zou ook een gewaagde keuze zijn, aangezien deze telefoons altijd op dezelfde chipset als de high-end S-serie draaien.

De processor zou beter passen in een andere smartphone, zoals de Galaxy A83 of de Galaxy A93. Wat de waarheid ook moge zijn, het is overduidelijk nog te vroeg om hier concrete uitspraken over te doen. Toch zijn we benieuwd of Samsung de stap maakt naar een andere chipmaker als Qualcomm of zijn eigen Exynos-tegenhangers. De Galaxy A32 5G kwam overigens al op de markt met de chipset van MediaTek, de MediaTek Dimensity 720. Samsung staat dus al klant geregistreerd in het klantenbestand van MediaTek.

Samsung heeft vorige week de Galaxy A33 en Galaxy A53 aangekondigd, twee middenklasser met 5G-ondersteuning. De Galaxy A73 is ook gelanceerd maar helaas niet in Nederland en België. Deze telefoons zijn voorzien van Samsungs eigen Exynos 1280.

Wat vind jij van een Galaxy S22 FE of een Galaxy A-smartphone met een Dimensity 9000-chipset? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Gerucht: Samsung Galaxy S22 FE krijgt een MediaTek Dimensity 9000-chipset
Lees meer over:
Samsung MediaTek

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties