Samsung Galaxy S21: One UI 3.1.1 update bereikt Nederland

Samsung Galaxy S21: One UI 3.1.1 update bereikt Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung beloofde in juli een reeks Galaxy-telefoons te voorzien van One UI 3.1.1 en die belofte komt nu uit voor de S21-telefoons. De update ging van start in Zuid-Korea en de Verenigde Staten en doet nu Nederland aan.

Samsung One UI 3.1.1

De Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 draaien er al op, One UI 3.1.1. Dat is de nieuwste softwareschil van Samsung en het Zuid-Koreaanse bedrijf is van plan om de software ook naar andere smartphones te brengen. Eigenaren van de Samsung Galaxy S21, de Samsung Galaxy S21 Plus en de Samsung Galaxy S21 Ultra hoeven niet lang meer te wachten want de eerste batch wordt nu in Nederland voorzien van de update.

Gerelateerde artikelen

Dat wil overigens niet zeggen dat alle nieuwe functies van de Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3 ook naar de S21-serie komen. Volgens GalaxyClub gaat het alleen om diverse optimalisaties. Het versienummer zal dus op 3.1 blijven staan. De optimalisaties bevatten onder andere menu's in de camera-app die sneller opstarten en snellere animaties over het algemeen. Daarnaast komt er een Bedtijd-tegel in de snelle instellingen bij. Op Reddit wordt ook melding gedaan van een geoptimaliseerde warmteafvoer bij zware toepassingen, maar wellicht geldt dit alleen voor de Amerikaanse S21, met Snapdragon-chipset.

Samsung Galaxy S21: One UI 3.1.1 update bereikt Nederland

Update downloaden

Deze firmware-update (G99*BXXU3AUHB) wordt momenteel in Nederland over-the-air naar de Galaxy S21-serie uitgerold. De update verschijnt in de notificatiebalk, maar je kan ook handmatig naar de update zoeken. Dat kan via: Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren. Heb jij de update al ontvangen op je Galaxy S21? Laat het ons dan weten in de reacties onder dit artikel. Benieuwd welke Samsungtelefoons deze update ook krijgen? Een overzicht vind je hier.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk