Samsung Galaxy S10: uitrol Android 11-update weer van start in Nederland

Samsung Galaxy S10: uitrol Android 11-update weer van start in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung is weer gestart met de uitrol van Android 11 voor de Galaxy S10-serie. Het bedrijf legde de uitrol eerder deze week stil vanwege problemen.

Update 28 januari: Na Zwitserland zijn nu Nederland en België aan de beurt. Samsung rolt nu opnieuw de Android 11-update uit in deze landen. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Android 11-update voor de Galaxy S10

Samsung is half januari begonnen met de uitrol van One UI 3 voor de Samsung Galaxy S10e, de Samsung Galaxy S10 en de Samsung Galaxy S10 Plus. Deze week heeft Samsung de uitrol stopgezet en de software van de update-servers gehaald vanwege klachten over de camera die niet altijd even scherpe foto's meer maakte. Voorbeelden daarvan vind je hier. Er werden ook problemen met een hoger energieverbruik en minder vloeiende animaties bij Samsung gemeld.

Samsung heeft inmiddels de fouten in de software weten op te lossen want de uitrol van de update inclusief fix is weer van start gegaan. Zwitserland is het eerste land dat de OTA-update binnenkrijgt en nu zijn Nederland en België aan de beurt. S10-eigenaren kunnen de update via Smart Switch binnenhalen of de OTA-update installeren. De update wordt geleidelijk aangeboden dus het kan nog even duren voordat je een melding op je Galaxy S10 te zien krijgt. Tot die tijd kun je als S10-bezitter dus hinder ondervinden van de in dit artikel beschreven problemen.

Heb jij Android 11 al geïnstalleerd op je S10, S10 Plus of S10e en heb je ook last van de problemen? Laat het ons weten in de reacties.

Samsung Galaxy S10: uitrol Android 11-update weer van start in Nederland

Bedankt voor de tip, Henk!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk