Samsung Galaxy Chromebook 2 360 officieel: 2-in-1-met touchscreen

Samsung Galaxy Chromebook 2 360 officieel: 2-in-1-met touchscreen

Samsung brengt een Chromebook uit in Nederland. De Galaxy Chromebook 2 360 is een 2-in-1-apparaat met een 12,4 inch touchscreen met een QHD-resolutie en een lichte Intel Celeron-processor. Over de prijzen en beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend.

Samsung Galaxy Chromebook 2 360

Het is al weer lang geleden dat Samsung in Nederland en België een Chromebook heeft uitgebracht. De laatste was de Chromebook Plus (V2) uit 2018. Uit recente cijfers blijkt dat de vraag naar Chromebooks en tablets tijdens de coronapandemie sterk is toegenomen en Samsung lijkt daar nu op in te spelen. Het resultaat is een nieuwe Chromebook: de Galaxy Chromebook 2 360.

Samsungs Chromebook is een 2-in-1-apparaat en dat wil zeggen dat het toetsenbord helemaal naar achteren kan draaien waardoor je het als tablet kan gebruiken. Het scherm speelt ook een grote rol, want Samsung gebruikt een 12,4 inch touchscreen, een LCD-scherm, met een opmerkelijk hoge resolutie van 2560 x 1600 pixels en een helderheid tot 340 nits. Samsung stelt verder dat de touchpad extra groot is en het toetsenbord bestand is tegen het morsen van drankjes.

Chipset en aansluitingen

Wat dan weer minder high-end is, is de chipset van de Galaxy Chromebook 2 360. Samsung heeft een Intel Celeron N4500 in de behuizing geplaatst, dat is een 1,1 GHz processor die we in menig Chromebook zien. Het apparaat komt verder met 64 of 128 GB opslag en 4 of 8 GB RAM. Je kan de opslag ook uitbreiden via het microSD-slot.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Samsung Galaxy Chromebook 2 360 officieel: 2-in-1-met touchscreen

Als we naar de poorten kijken dan vinden we: twee usb-c-aansluitingen; een usb-a 3.2-poort en een 3,5 mm audiojack. Het is niet bekend wat de verwachte accuduur van de Galaxy Chromebook 2 360 is, maar hij komt met een 45W snellader die werkt via usb-c. De Chromebook heeft ook een 720p-webcam

Over de Nederlandse en Belgische prijzen van de nieuwe Chromebook is nog niets bekend en we weten ook nog niet wanneer hij naar hier komt. In het Verenigd Koninkrijk kost hij 419 pond, wat omgerekend goed is voor 493 euro. Dat is voor het model met 64 GB opslag en 4 GB RAM. We hebben Samsung om meer duidelijkheid gevraagd. Wat is jouw eerste indruk van de de Galaxy Chromebook 2 360? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Chromebooks
Lees meer over:
Samsung Chromebooks

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties