'Samsung Galaxy A53 krijgt de Exynos 2100-chipset uit de S21'

'Samsung Galaxy A53 krijgt de Exynos 2100-chipset uit de S21'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsungs aankomende middenklasser, de Galaxy A53 is gelekt. Het apparaat krijgt ditmaal een grotere accucapaciteit en komt met de krachtige Exynos 2100-chipset uit de Galaxy S21-reeks. Er is slechts één teleurstellend gegeven en dat heeft met snelladen te maken.

Samsung Galaxy A53 gelekt

Er is meer informatie bekend over een populaire nieuwe telg in de Galaxy A-reeks: de Galaxy A53. Het toestel is gecertificeerd bij de Chinese regulator TENAA, dat weet MySmartPrice. Daardoor zijn er belangrijke specificaties gelekt uit een betrouwbare bron.

Samsung gebruikt volgens de informatie een iets kleiner 6,46 inch scherm met een Full HD-resolutie, en er is opnieuw een kleine inkeping in het midden van het scherm. Opvallend is dat de Galaxy A53 standaard verschijnt met 8 GB RAM, en dat in combinatie met 128 of 256 GB opslag. Er is ook bekend dat het toestel een microSD-slot krijgt waarmee gebruikers de opslag kunnen uitbreiden.

Oplader in de vuilnisbak?

We lezen op de TENAA niets over de chipset, maar eerder lekte al dat Samsung de Exynos 2100-processor wil gebruiken die vorig jaar een plek kreeg in de Samsung Galaxy S21-reeks. Dankzij de certificering is er wel meer bekend geraakt over de accu, en de de 4.500 mAh batterij uit de A52 wordt vervangen door een 4.860 mAh exemplaar.

Gelekte renders van de geruchtenverspreider OnLeaks

Gelekte renders van de geruchtenverspreider OnLeaks

Net als vorig jaar kan de telefoon met een vermogen van 25W opladen, maar er komt wel een 15W oplader in de doos. Wil je dus sneller opladen - en die kans is reëel - dan kan de meegeleverde oplader wel in de vuilnisbak. Dat staat eigenlijk haaks tegenover het beleid dat Samsung voert rond de opladers bij zijn vlaggenschepen.

Vier camera's

Op de achterzijde is er plek voor vier cameralenzen. Uit de informatie van de TENAA-website blijkt niets over de cameraspecificaties, maar eerder raakte bekend dat de hoofdcamera een 64 MP sensor zal zijn. Er komt een 12 MP groothoekcamera, een 5 MP macrocamera en 5 MP dieptecamera.

De Samsung Galaxy A53 zal uiteraard met Android 12 en de OneUI 4.0 uit de doos komen. Wanneer die doosjes in winkels terecht komen is niet bekend. Wat is jouw indruk van de Galaxy A53? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over de Samsung Galaxy A53

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk