'Samsung Galaxy A34 maakt gebruik van deze MediaTek-processor'

'Samsung Galaxy A34 maakt gebruik van deze MediaTek-processor'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy A34 wordt waarschijnlijkheid aangedreven door een MediaTek-chipset. Althans, dit zal gelden voor de Europese variant van het toestel. Wat weten we precies?

Samsung en MediaTek

Vorige week kondigde Samsung de Galaxy A14 5G aan, een voordeliger budgettoestel. Hoewel er eerst nog verwarring was over het feit dat Samsung een MediaTek-processor, dan wel een Exynos-chipset voor de Galaxy A14 zou gebruiken, is het met de lancering duidelijk geworden: de Galaxy A14 komt zowel in een Exynos- als een MediaTek-variant op de markt. Deze laatst genoemde krijgen wij hier in Europa. Voor de aankomende Samsung Galaxy A34 lijkt Samsung dezelfde weg in te slaan.

GalaxyClub meldt namelijk dat er een Galaxy A34 is 'gespot' die gebruik maakt van de MediaTek Dimensity 1080-chip. Dit baseren ze op een gelekte Geekbench-score. Eerder dook er echter al informatie op over een Galaxy A34 die gebruik maakt van de Exynos 1280-chip. Hierdoor verwachten we we dat er opnieuw twee varianten op de markt gaan komen. In Europa krijgen we dan de variant die gebruik maakt van de MediaTek 1080-chipset. Samsung zal hiermee dus het voorbeeld van de ondanks aangekondigde Galaxy A14 5G volgen.

Gerelateerde artikelen

Beelden: OnLeaks en GizNext

Galaxy A34 overige specificaties

Er zijn al meerdere geruchten opgedoken van de Samsung Galaxy A34. Zo zal de telefoon de beschikking krijgen over een 6,5 inch Full HD+ AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 90 Hz. Daarnaast moet de smartphone drie camera's krijgen. Het gaat waarschijnlijk over een 50 MP hoofdcamera, 8 MP groothoeklens en een 5 MP macrocamera. De accu is 5.000 mAh groot en de telefoon draait op Android 13.

Over de prijs is nog niks bekend. We verwachten dat de telefoon voor zo'n 370 euro te koop zal zijn. De Galaxy A33 had een adviesprijs van 369 euro. Je leest hier meer over de aankomende midrange smartphone van Samsung. Wat wil jij graag verbeterd zien in de Galaxy A-serie van 2023? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy A34 kopen
Samsung Galaxy A34 kopen
Samsung Galaxy A34 kopen

Samsung Galaxy A34 kopen

Het Super AMOLED-display van 1.000 nits van de Galaxy A34 5G biedt een helder beeld, zelfs als je buiten bent. De Galaxy A34 5G heeft strakke lijnen en een een afwerking van glas. Hij is beschikbaar in trendy en tijdloze kleuren, zoals Awesome Lime, Awesome Silver, Awesome Violet en Awesome Graphite.

Vanaf 389 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk