Samsung Galaxy A32 4G officieel: komt midden maart naar Nederland

Samsung Galaxy A32 4G officieel: komt midden maart naar Nederland

Samsung heeft de Galaxy A32 voorgesteld. Eerder kregen we al de Galaxy A32 5G, maar deze variant komt met 4G-internet en heeft een beter scherm en camera. Hij komt midden maart naar Nederland.

Update 26/02: Samsung Nederland heeft aan onze redactie bevestigd dat we hem midden maart mogen verwachten, maar de prijs van het toestel is voorlopig nog onbekend.

Samsung Galaxy A32

Samsung heeft het startschot gegeven van een nieuwe midrange smartphone. De Galaxy A32 is de 4G-variant nadat de Galaxy A32 5G in januari al werd aangekondigd. Je verwacht misschien dat Samsung naast de chipset weinig heeft gewijzigd aan het toestel, maar dat is allerminst waar.

De verschillen beginnen al met het scherm. Samsung gebruikt een iets kleiner 6,4 inch scherm, maar het gaat wel om een AMOLED in plaats van een LCD-paneel. Dit scherm biedt ook ondersteuning voor een hogere verversingssnelheid van 90 Hz. Verder heeft de telefoon onder het scherm een vingerafdrukscanner terwijl die bij de 5G-versie aan de zijkant zat.

Samsung Galaxy A32 4G officieel: komt midden maart naar Nederland

64 MP hoofcamera

Wat de prestaties van de A32 betreft, gebruikt de Galaxy A32 een nog onbekende chipset met een kloksnelheid van 2,0 GHz. Hij komt verder in verschillende varianten: met 4 GB, 6 GB en 8 GB RAM, en daarnaast 64 GB of 128 GB opslag. Vermoedelijk zullen niet al deze modellen bij ons te koop zijn. De Galaxy A32 werkt verder op Android 11 en komt met dezelfde 5000 mAh accu als de A32 5G. Je kan de telefoon opladen met de 15 watt oplader.

Een ander punt waarbij deze 4G-versie beter presteert dan de 5G-variant is de camera. Hij heeft een 64 MP hoofdsensor ten opzichte van de 48 MP camera bij de Galaxy A32 5G. Verder is er ook een 8 MP groothoekcamera, een 5 MP macrocamera en een 5 MP dieptecamera aanwezig. Aan de voorkant vind je een 20 MP selfiecamera in een U-vormige inkeping. De cameropstelling heeft wel hetzelfde design als dat van de A32 5G, namelijk de verticale lensjes die doen denken aan de LG Velvet.

Samsung Galaxy A32 4G officieel: komt midden maart naar Nederland

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy A32 4G verschijnt in de kleuren Awesome Violet, Awesome Black, Awesome Blue en Awesome White. Hij komt midden maart naar Nederland, maar het is nog niet bekend welke kleuren en modellen we mogen verwachten. Ook het prijskaartje is nog niet bekend, maar we weten dat de 5G-versie voor 279 euro is verschenen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Samsung Galaxy A32
5000 mAh
6.5 inch - 720 x 1600 px
128 GB
MediaTek MT6853 Dimensity 720 5G

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties