Samsung Galaxy A03 officieel: voordelige telefoon en grote accu

Samsung Galaxy A03 officieel: voordelige telefoon en grote accu

Er is een nieuwe budgettelefoon door Samsung voorgesteld: de Galaxy A03. Het toestel heeft een relatief grote 5.000 mAh accu een 6,5 insch scherm en een dubbele camera op de achterkant. We verwachten een prijs tussen 150 en 200 euro.

Samsung Galaxy A03

De Galaxy A-reeks van Samsung is in feite heel verscheiden, want we zien zowel telefoons van het hoge middensegment als toestellen tot de laagste prijsklasse. De nieuwe A03 behoort duidelijk tot die tweede groep, want het is een nieuwe budgetsmartphone die graag wil scoren met een toegankelijk prijskaartje.

Zoals wel meer telefoons uit het lage segment kan ook Samsung uitpakken met een groot scherm van 6,5 inch. Het is als de belichaming van de uitspraak: "veel telefoon voor weinig geld". Toch gaat het uiteraard om een LCD-paneel met een HD-resolutie en er is een U-vormige inkeping. De plastic behuizing heeft plaats voor een 3,5 mm audiojack en een microSD-slot, maar er is geen vingerafdrukscanner van de partij.

48 MP camera en stevige accu

De prestaties van deze Galaxy A03 zij afkomstig van een niet-gespecifieerde 1,6 GHz octa-core processor. De telefoon zal verschijnen in een opties met 3 GB RAM en 64 GB opslag, maar er zijn ook varianten met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB of 128 GB opslag. De telefoon beschikt over een vrij grote 5.000 mAh accu, maar het is nog niet bekend of het toestel zoals zijn voorganger wordt opgeladen via micro-usb of een modernere usb-c-poort.

Samsung Galaxy A03 officieel: voordelige telefoon en grote accu

De camera van de Galaxy A03 bestaat uit twee lenzen aan de achterzijde. Er is een nieuwe 48 MP camerasensor die wordt bijgestaan door een 2 MP dieptecamera. Aan de voorkant is nog een 5 MP selfiecamera. Samsung brengt van de Galaxy A03 nog een meer uitgeklede versie uit - de Galaxy A03 Core - en de belangrijkste verschillen zijn op het vlak van de camera te vinden. De Core-versie heeft enkel een 8 MP sensor achterop en ook slechts 2 GB RAM.

Prijzen en beschikbaarheid

Samsung heeft nog niet bekend gemaakt wanneer zijn jongste budgettoestellen beschikbaar zullen zijn en of ze al dan niet naar Nederland en België komen. De kleuren waarin de telefoon wordt gemaakt zijn: rood, blauw en zwart. Voor de prijsklasse moeten we vermoedelijk naar een bedrag tussen 150 en 200 euro kijken, maar het is ook nog de vraag welke opslagvarianten en kleuren bij ons zullen verschijnen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties