Samsung start met uitrol Android 12 voor de Galaxy A-serie

Samsung start met uitrol Android 12 voor de Galaxy A-serie

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Samsung is begonnen met het uitrollen van Android 12 voor zijn mid-range smartphones. In Rusland is inmiddels de eerste mid-ranger al aan de beurt, daar ontvangt de Samsung Galaxy A72 op dit moment namelijk de update.

Eerste middenklasser van Samsung krijgt Android 12

Afgelopen november rolde Samsung de Android 12-update uit voor hun meest recente high-end smartphones. Een maand later waren ook de ‘oude’ high-end smartphones aan de beurt. Hiermee is onder andere de Galaxy S20 én S21-lijn van Samsung geüpdatet , als ook de Note- en Galaxy Z-serie smartphones. Met de Galaxy A72 brengt Samsung voor het eerste de Android 12-update voor een mid-range smartphone uit.

De op Android-12 gebaseerde stabiele One UI 4.0-update wordt momenteel uitgerold in Rusland. Daar wordt de software geleverd met de firmwareversie: A72FXXU4BULA. Bij deze update zit ook de beveiligingspatch van afgelopen december. Het is de verwachting dat andere landen binnenkort aan de beurt zijn. Het is niet precies bekend wanneer de update naar Nederland en België zal komen. De nieuwe functies van One UI 4.0 hebben we in dit artikel overigens voor je opgesomd.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy A72

De Samsung Galaxy A72 is de opvolger van de Galaxy A71 en kwam dit jaar met een aantal opmerkelijke keuzes. Zo had het 'toptoestel uit de A-lijn' geen 5G, en was die ten opzichte van de A52-lijn op een aantal vlakken minder goed. Zo is de processor minder krachtig dan de variant in de A52 5G en de A52s en heeft het scherm een lagere verversingssnelheid. Daarentegen heeft de A72 wel een grotere accu en een telelens die het mogelijk maakt om 3x optisch te zoomen, deze lens ontbreekt op de A52-lijn. In onze review lees je meer over onze bevindingen betreffende de Galaxy A72.

Samsung start met uitrol Android 12 voor de Galaxy A-serie

Zo instaleer je de update

Zodra de update beschikbaar is, wordt deze zichtbaar in de meldingen en in de notificatiebalk. Je kunt ook handmatig controleren of de update binnen is. Dit doe je door naar Instellingen te gaan, dan op Software-update > Downloaden en installeren te tikken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk