Samsung gaat fabriek van 5 miljoen vierkante meter bouwen

Samsung gaat fabriek van 5 miljoen vierkante meter bouwen

In het pittoreske stadje Taylor in de Amerikaanse staat Texas gaat Samsung een nieuwe fabriek bouwen. Het project wordt, met een prijskaartje van maar liefst 17 miljard dollar, een van de grootste investeringen van Samsung ooit. Waar gaat de fabriek precies voor dienen? En waarom in Taylor...?

5G en innovatie 

Samsung is niet heel specifiek over welke producten de fabriek precies gaat maken. In een officiële aankondiging meldt het bedrijf dat de fabriek zal helpen om ‘’de productie van geavanceerde logische halfgeleideroplossingen te stimuleren die innovaties en technologieën van en voor de volgende generatie aandrijven’’. Daarbij spreekt het bedrijf over de productie van producten die worden toegepast op gebieden als 5G, kunstmatige intelligentie (AI) en high-performance computing. Naar alle waarschijnlijkheid gaat Samsung de fabriek dus onder andere inzetten om de productiecapaciteit van bijvoorbeeld de eigen mobiele Exynos-chips te vergroten.

Wereldwijd chiptekort

Net zoals veel andere bedrijven heeft Samsung nu al een tijdje last het wereldwijde chiptekort. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld de lancering van de Samsung Galaxy S21 FE hierdoor moeten verplaatsen en ook 'schuift' het bedrijf volgens de geruchten met chips. Samsung zou namelijk niet genoeg processoren op de plank hebben liggen om bepaalde telefoons goed te voorzien. Hierdoor worden enkele toestellen waarschijnlijk uitgebracht met verschillende processoren.

De fabriek in Taylor gaat Samsung dan ook vooral de mogelijkheid bieden tot de uitbreiding van de productiecapaciteit. Samsung zegt hier zelf over dat ze met de nieuwe werkruimte ‘’beter kunnen voldoen aan de behoeften van de klanten.’’

Samsung gaat fabriek van 5 miljoen vierkante meter bouwen
Gouverneur van Texas Greg Abbott (links) en CEO Samsung Electronics Kinam Kim (rechts)

Taylor of all places

Een prachtig historisch centrum, leuke familie-sport dagen, traditionele keuken én mooie parken. Zo omschrijft Taylor (City) zichzelf. In dit kleine stadje, Taylor telt zo'n vijftienduizend inwoners, zal binnenkort dus een Samsung fabriek pronken. Samsung heeft Taylor gekozen omdat de regio beschikt over een stabiele infrastructuur, ondersteuning van de (lokale) overheid en omdat het plaatsje dicht bij de fabriek van Samsung in Austin ligt, zo'n 25 kilometer. Door deze afstand is het mogelijk om infrastructuur en middelen te delen. In 2024 moet de fabriek klaar zijn en biedt het volgens Samsung duizenden mensen een baan.

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer